Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Άλυτα προβλήματα στον κλάδο των μηχανικών

Η επισφαλής εργασία, η ανεργία και ο αγώνας για συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν του μισθωτούς τεχνικούς (μηχανικούς, γεωλόγους, σχεδιαστές) που χθες ψήφισαν και στα Χανιά για το Δ.Σ. του πανελλαδικού σωματείου αλλά και για το Δ.Σ. του τοπικού παραρτήματος.
Όπως ανάφερε το μέλος του σωματείου Γιασεμή Μοριανού και στον κλάδο των τεχνικών «βλέπουμε να αυξάνεται ι η ελαστική εργασία, να υπάρχουν συνάδελφοι μας που προσλαμβάνονται για 1-2 μήνες στα πλαίσια ενός έργου με μισθούς 400-500 ευρώ. Στα Χανιά έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι πάρα πολλοί μισθωτοί τεχνικοί εργάζονται στο Πολυτεχνείο Κρήτης με “μπλοκάκια”. Κάνουμε μια προσπάθεια να μετατρέψουμε τα μπλοκάκια σε συμβάσεις εργασίας ώστε να μπορούμε να παίρνουμε άδειες, να έχουμε κάποια επιδόματα και βρίσκουμε εμπόδια από τους καθηγητές-εργοδότες μας. Χρόνια το σωματείο μας έχει σαν στόχο την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Παράλληλα είμαστε αντίθετοι στον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου που έχει αυξήσει πολύ τις εισφορές μας. Συνάδελφοι μας που είναι στο ΤΣΜΕΔΕ και δουλεύουν με μπλοκάκι δίνουν το 60% του μισθού τους σε εισφορές και φόρους.»

ΠΡΩΤΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Στις χθεσινές εκλογές στο τοπικό παράρτημα Χανίων ψήφισαν 70 μισθωτοί τεχνική. Για το Δ.Σ. η “Αριστερή Πρωτοβουλία Μισθωτών Τεχνικών” πήρε 39 ψήφους και 3 έδρες, η ΕΣΑΚ 28 ψήφους και 2 έδρες, η ΕΡΓΑΣ 1 ψήφο, 2 άκυρα και 0 λευκά.
Για τους εκπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Χανίων η “Αριστερή Πρωτοβουλία Μισθωτών Τεχνικών” πήρε 36 ψήφους και 1 έδρα, η ΕΣΑΚ 31 ψήφους και 1 έδρας, η ΕΡΓΑΣ 1 ψήφος, 2 άκυρα, 0 λευκά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα