Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Ακτή Παπανικολή: Προβλημάτων συνέχεια

Κύριε διευθυντά,
κοντεύει να μεσοκαλοκαιριάσει κι ο ήλιος «σκάει» τις τεχνητές πέτρες-παγκάκια και τα τσιμέντα στην προσφάτως αναπλασμένη Ακτή Παπανικολή. Η περιβόητη ανάπλαση το «top» έργο του απερχόμενου δημάρχου, το οποίο ακόμη δεν έχει τελειώσει και πολύ πιθανόν να το παραλάβει ο νέος δήμαρχος, μοιάζει με φαλακρό τοπίο. Οταν εμείς ως Ανοιχτή Συνέλευση Νέας Χώρας προειδοποιούσαμε για τη σκίαση στον παραλιακό δρόμο, εισπράτταμε τη χλεύη των αρμοδίων του Δήμου. Τα δέντρα (κουτσουπιές) αλλά και οι χαμηλοί θάμνοι που από τη μελέτη προβλέπονται να φυτευτούν, φαίνεται ότι ρίζωσαν αλλού. Αντί γι’ αυτό ο κ. Βάμβουκας προεκλογικά διοργάνωνε με τους πιστούς του ακόλουθους, “Ανοιξιάτικα ηλιοβασιλέματα” με τα χρήματα των δημοτών.
Ακόμη, σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίσσονται καθημερινά μεταξύ λουόμενων και καταστηματαρχών από την έλλειψη δημοσίων τουαλετών σε όλο το μήκος της παραλίας με αποτέλεσμα πολλές φορές να την πληρώνει… η θάλασσα. Εν όψει της ανάπλασης εξαφανίστηκαν εκείνες οι άθλιες “παράγκες” που υπήρχαν και η δέσμευση της δημοτικής αρχής ήταν η δημιουργία σύγχρονων τουαλετών -και για ΑΜΕΑ- στην προβλήτα του λιμανακιού δίπλα από το κτίσμα του παραρτήματος των επαγγελματιών ψαράδων.
Για τα παραπάνω κι άλλα πολλά, τι έχει να απαντήσει ο απερχόμενος δήμαρχος; Τι τρέχει με τον εργολάβο του έργου; Πού βρίσκεται; Τέλειωσε τις υποχρεώσεις του; Κι άλλες φορές γράψαμε για τα προβλήματα του παραλιακού μετώπου και της συνοικίας αλλά… στου κουφού την πόρτα…! Αναμένουμε…!

 

*Ο Γιώργος Πιτσιτάκης είναι δάσκαλος – ιστορικός ερευνητής

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες