Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Ακριβές μου ζωοτροφές!

Κύριε διευθυντά
Οι ζωοτροφές που μας ενδιαφέρουν εδώ αφορούν τα ζώα συντροφιάς και όχι αυτές που προορίζονται για τα ζώα που καταναλώνουν οι άνθρωποι!
Οχι πως και αυτές δεν έχουν πρόβλημα! Έχουν και παραέχουν, απλά εδώ όμως θα ασχοληθούμε μόνο με τις ζωοτροφές για τα ζώα συντροφιάς!
Οποιος, λοιπόν, επισκευθεί ένα κατάστημα για ζώα συντροφιάς στην πόλη μας, αυτό που διαπιστώνει αμέσως είναι ότι τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν παρασκευάζεται στην Ελλάδα!
Είτε αφορά τροφές είτε τα διάφορα εξαρτήματα και βοηθήματα ζώων όλα είναι εισαγώμενα.
Δεδομένης μάλιστα της φιλοζωίας στη χώρα μας, πάρα πολλά χρήματα (πόσα άραγε;) που διατίθενται από τους πολίτες, καταλήγουν στα ταμεία των πολυεθνικών εταιρειών που τα παράγουν!
Τίθεται το ερώτημα, λοιπόν, αν αυτή η κατάσταση έχει απασχολήσει τους αρμόδιους και αν ναι, τι θέση έχουν λάβει γιά αυτό το θέμα;
Και τι θέση έχει ο Δήμος μας επίσης;
Ο Δήμος καταβάλλει αρκετά χρήματα για ζωοτροφές σε καταφύγια, αλλά και αυτές που διαμοιράζονται στις ταΐστρες της πόλης!
Δεν γνωρίζω αν πρέπει να αισθανόμαστε άνετα με αυτήν την κατάσταση, εγώ νομίζω πως όχι!
Πρέπει να γίνουν ενέργειες από τον Δήμο και την Περιφέρεια αλλά και από ιδιώτες· ίσως να αξιοποιηθούν τα υπολείμματα κρέατος και ψαριών και να παράγουμε τις δικές μας ζωοτροφές!
Ο Δήμος π.χ. να συννενοηθεί με σφαγεία, κρεοπώλες, κ.α., ώστε να μαζεύονται όλα τα υπολείμματα των κρεάτων και με κατάλληλη επεξεργασία να μετατρέπονται σε ζωοτροφές! Αντίστοιχα και με τους ψαράδες!
Κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και σε άλλους νομούς της Κρήτης με συντονισμό της περιφέρειας!
Ασφαλώς πρέπει να λάβουν θέση και οι φιλοζωικές οργανώσεις και τα καταστήματα του είδους, που θα ήθελαν οι ζωοτροφές που καταναλώνουμε να παράγονται στον τόπο μας!
Με εκτίμηση
Μιχάλης Πατσουράκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

 1. Κύριε Πατσουράκη,
  κάποτε (μόνο;) λέγαμε πως στην Ελλάδα δεν φτιάχνουμε ούτε καρφίτσες. Δεν είχα προσέξει αυτό που επισημαίνετε – και καλά κάνετε. Μακάρι να ακουστούν κι άλλες φωνές σαν τη δική σας.

  • Κύριε Λουπάση, σήμερα επισκέφτηκα καταστήματα ζωοτροφών,την σχετική υπηρεσία του Δήμου,τον πρόεδρο των κρεοπωλών και τους ρώτησα αν μπορεί να δημιουργηθεί μονάδα ζωοτροφών αξιοποιώντας τα υπολείμματα κρεάτων και αλιευμάτων του νομού μας!
   Όλοι συμφώνησαν ότι κάτι πρέπει να γίνει στην κατεύθυνση αυτή!

   Επισήμανση: *Σήμερα τα υπολείμματα κρεοπωλείων και σφαγείων οδεύουν προς Ηράκλειο με οικονομική επιβάρυνση των κρεοπωλών!

   *Δήλωση προέδρου κρεοπωλών Φιωτάκη Κώστα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα