Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Ακόμα και οι… Κινέζοι προστατεύουν το λάδι τους!

» Η καλλιέργεια της ελιάς στην Κίνα, που άρχισε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και εντάθηκε τα τελευταία 30 χρόνια, δεν έχει προοπτικές λόγω εδαφο-κλιματικών συνθηκών. Και αυτό το ξέρουν οι Κινέζοι, αφού σήμερα υπάρχουν περίπου 250.000 στρέμματα με ελιές στην Κίνα που παράγουν τελικά λιγότερο από… 6.000 τόνους ελαιόλαδο. Ωστόσο, κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να το προστατεύσουν και να το προβάλουν. Ποιος θα πίστευε ότι στο τραπέζι των εστιατορίων στην Κίνα θα υπήρχε, μεταξύ των άλλων dressing και το ελαιόλαδό τους. Και μάλιστα σε σκούρα φιάλη, που δεν ξαναγεμίζεται, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον προμηθευτή. Και όμως είναι γεγονός! Αυτό που κάνουν ήδη οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, ακόμα και οι Κινέζοι, για την Ελλάδα είναι ακόμα… ζητούμενο! Αυτή είναι… πολιτική για το εθνικό μας προϊόν!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα