Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Ακης Ρόμας: Η δύναμη της θέλησης

Συνεχίζοντας και εκτός σχολείου, το γόνιμο παιδευτικό έργο του ο συντοπίτης μας, αγαπητός φίλος και συνάδελφος, Άκης Ρόμας (Παναγιώτης Μαυρομμάτης) μάς ξάφνιασε ευχάριστα με το νέο βιβλίο του “Η Δύναμη της Θέλησης”.
Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο, πρακτικό έργο, 214 σελίδων κανονικού σχήματος, με το οποίο μας βεβαιώνει ότι «η ζωή είναι μαγική, όταν την κάνεις να δουλεύει για σένα. Όταν βρίσκεις ανθρώπους που κάνουν τα πάντα για να σε ανεβάσουν. Η δύναμη της θέλησης δεν είναι τόσο να κάνεις ό,τι θέλεις αλλά ό,τι χρειάζεται στη ζωή,για να σου ανήκει».
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου τονίζεται εξ άλλου ότι «το πιο πολύτιμο μάθημα, το μάθημα για τη ζωή δεν διδάσκεται στα σχολεία. Κάποιοι έζησαν και ζουν σε αυτόν τον κόσμο χωρίς να μάθουν γιατί δεν άλλαξε η μοίρα τους και δεν εκπληρώθηκαν οι επιθυμίες τους. Οι αληθινά πλούσιοι άνθρωποι δεν κινούνται από το χρήμα,τον εγωι- σμό και την επιβολή στους άλλους,αλλά από ευγενή φιλοδοξία, πίστη στον εαυτό τους τόλμη και πάθος για τις ανώτερες αξίες…»
Από τα παραπάνω αποσπάσματα γίνεται φανερό το κίνητρο του συγγραφέα που δεν είναι άλλο από το να βοηθήσει τον αναγνώστη του να ενεργοποιήσει τις δυνάμεις της ψυχής του να αυτοβελτιωθεί να επιτύχει και να κατακτήσει την πραγματική ευτυχία. Τα μέρη του βιβλίου “ο δρόμος της επιτυχίας”, “μαθήματα για την οικογένεια”, “οι νόμοι της ευημερίας”, “οι μεγάλες ικανότητες”, “άσκηση και επιρροή”, “η δύναμη του πνεύματος”, “η υποβολή” (της αφθονίας,του δημιουργού,της ανάπτυξης,της αγάπης κ.λ.π.) περιγράφουν με λόγο μεστό τις παραπάνω θέσεις του συγγραφέα, που ως υπεύθυνος πολίτης αγωνίζεται να μας πείσει, ότι «την τύχη μας εμείς την πλάθουμε και πάντα ευνοεί τους δυνατούς» και ότι «στις πηγές της ψυχικής ενέργειας φτάνουν μόνο όσοι διψούν για να βρει,ο καθένας το δικό του φωτεινό δρόμο».
Το βιβλίο το έδωσα στον εγγονό μου, (μόλις πέρασε την εφηβεία) και του ζήτησα να το διαβάσει και να μου πει τη γνώμη του.
Eγραψε λοιπόν το νέο παιδί, ανάμεσα στ’ άλλα και τα παρακάτω:
«Ως βιβλίο αυτοβελτίωσης μπορώ να πω ότι πετυχαίνει στο στόχο του. Προβάλλει σωστές ιδέες κατά τη γνώμη μου, όπως η σημασία της δύναμης της θέλησης, η οποία είναι το κυρίαρχο στοιχείο του βιβλίου, η δύναμη της αυτοπεποίθησης, η αναγνώριση και επιδίωξη προσωπικών στόχων που έχουν αξία και η αντιμετώπιση των φόβων μας. Επίσης μου άρεσε η ιδέα η οποία αναφέρει να επιδιώκουμε ενεργά αυτά που θέλουμε στη ζωή και να μην περιμένουμε να έρθουν σε εμάς από μόνα τους χωρίς να κάνουμε τίποτα.
Εντύπωση μου έκανε μια πρακτική μέθοδος αυτοβελτίωσης που προσφέρει το βιβλίο, η οποία αναφέρει να γράψουμε σ΄ένα χαρτί όλες μας τις επιτυχίες, μικρές και μεγάλες έτσι ώστε όποτε βρισκόμαστε σε δύσκολες στιγμές ή υπάρξουν στιγμές που δεν έχουμε αυτοπεποίθηση να κάνουμε κάτι, θα κοιτάμε αυτό το χαρτί και θα παίρνουμε θάρρος και ενέργεια….».
Το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα και δεν κουράζει. Η ανάγνωση του όμως υποχρεώνει τον αναγνώστη να στοχαστεί, να προβληματιστεί και να αναζητήσει τον τρόπο ή τους τρόπους με τους οποίους θα αλλάξει ο καθημερινός τρόπος της ζωής του ούτως ώστε «οι μέρες του να γεμίζουν με έργο ουσίας,οι στιγμές του με αληθινή αγάπη και ολόκληρη η ζωή του με νόημα».
Κάθε σελίδα τον αναγκάζει να σταθεί και να σκεφτεί πώς θα πραγματώσει το λόγο του Μάρκου Αυρήλιου «Ενδον σκάπτε. Ενδον η πηγή του αγαθού και αεί αναβλύειν δυναμένη εάν αεί σκάπτεις». Δηλαδή «Σκάβε μέσα σου. Μέσα σου είναι η πηγή του καλού και θα αναβλύζει πάντα αν πάντα την αναζητείς».
Στις μέρες μας που το επιφανειακό και το εφήμερο επιπλέει, το βιβλίο «Η Δύναμη της Θέλησης» του Άκη Ρόμα είναι πολλαπλά χρήσιμο και ο συγγραφέας του είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων για την προσφορά του. Το βιβλίο συνοδεύεται και με CD για καλύτερη εμπέδωση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες