Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Ακύρωση εκλογής

Την πρόθεσή του να παραμείνει παρών στο Αμάρι, σεβόμενος την απόφαση του Εκλογοδικείου, που ακύρωσε την εκλογή του ως δημάρχου, εξέφρασε χθες με γραπτή δήλωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού “Αμάρι – Νέα Πορεία” Παντελής Μουρτζανός.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Χανίων ακύρωσε την εκλογή του κ. Μουρτζανού και αποφάσισε ο επικεφαλής να αντικατασταθεί από άλλο μέλος του συνδυασμού, δηλαδή από έναν από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.
Την περασμένη Κυριακή ο κ. Μουρτζανός και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του συναντήθηκαν και συζήτησαν τα νέα δεδομένα. Χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο την ακύρωση της απόφασης του Εκλογοδικείου, το άμεσο ζήτημα έχει να κάνει με τον ορισμό του νέου δημάρχου προκειμένου αυτός και οι δημοτικοί σύμβουλοι να ορκιστούν ως νέα Δημοτική Αρχή μέσα στον Αύγουστο και να αναλάβουν τα καθήκοντά τους την 1η Σεπτεμβρίου.
Με χθεσινή δήλωσή του ο κ. Μουρτζανός σχολιάζει την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Χανίων, τονίζοντας ότι θα τη σεβαστεί, παρότι σημειώνει ότι ο ίδιος είχε συμβουλευτεί προεκλογικά έγκριτους πανεπιστημιακούς, που τον διαβεβαίωναν ότι δεν υπήρχε κώλυμα εκλογιμότητας στο πρόσωπό του. Προσθέτει ότι η απόφαση του Δικαστηρίου “σφράγισε” τη νίκη του συνδυασμού του και κατηγορεί την αντίπαλη πλευρά ότι επιχειρεί να παραμείνει στη δημαρχιακή καρέκλα για πέντε ακόμα χρόνια μέσω των Δικαστηρίων, ενώ δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει «στο γαϊτανάκι συκοφαντικών δημοσιευμάτων».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα