Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Αιτήματα στην Λ. Μενδώνη από την εποχή Σκουλάκη!

Στα Χανιά σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία δεν είναι λίγες οι φορές που   έχει επισκεφθεί τον Δήμο Χανίων ή συμμετείχε σε επαφές με παράγοντες του Δήμου στην Αθήνα, τα τελευταία δέκα χρόνια. Τελευταία επίσκεψή της τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο, αιτήματα του Δήμου Χανίων είχαν επανειλημμένως τεθεί στην κα Μενδώνη, από την εποχή της δημαρχίας Μανώλη Σκουλάκη, με κάποια από αυτά, να παραμένουν επίκαιρα.

Κάνοντας μία αναδρομή, μεταξύ άλλων θυμόμαστε:
• 3 και 4 Φεβρουαρίου 2011: Σε συνάντηση στην Αθήνα συζητήθηκε το πρόβλημα των ετοιμόρροπων κτισμάτων της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Επίσης ζητήθηκε η συνέχιση των ερευνητικών τομών στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων (ΕΑΚ) προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της ανακατασκευής του και της δημιουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης σε αυτό.
• Κυριακή 8 Μαϊου 2011: Σε επίσκεψη της κας Μενδώνη στα Χανιά εξετάστηκε το έργο ανάδειξης των οχυρώσεων, ύψους 2 εκατ. €, το οποίο ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα».
Περαιτέρω, η τότε Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού έθεσε το ζήτημα της διόρθωσης της εικόνας, που παρουσιάζει το παραλιακό μέτωπο των Χανίων, καθώς και της γενικότερης ανάπλασης του. «Ο Δήμος Χανίων  θα πρέπει να συνεργαστεί με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, προκειμένου να καταρτιστεί πρόγραμμα και μελέτη για να αναβαθμιστεί η εικόνα του παραλιακού μετώπου. Η εν λόγω ανάπλαση θεωρείται από το Υπουργείο καθοριστική όχι μόνο για την πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης αλλά και για το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν», είχε τονίσει, τότε, η κα. Μενδώνη.
Ακόμη, είχε θέσει και το ζήτημα της ολοκλήρωσης στατικής μελέτης για το κτίριο της οδού Ζαμπελίου (παλιό Δημαρχείο)
• 5 Σεπτεμβρίου 2011: Η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Χανίων, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων η οποία περιλαμβάνει έξι μελέτες, που αφορούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τέσσερις, που αφορούν τον Δήμο Χανίων συζητήθηκε σε σύσκεψη στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στη Δυτική Τάφρο των Χανίων. Οπως μάλιστα είχε επισημάνει η κα Μενδώνη «η Παλιά Πόλη και το Λιμάνι των Χανίων είναι εξαιρετικά σημαντικοί τόποι, όχι μόνο από ιστορική αλλά και από πολιτιστική και αναπτυξιακή άποψη. Τα Χανιά με τις παρεμβάσεις, που γίνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την Περιφέρεια και τον Δήμο μπορούν να αποκτήσουν ένα πρόσωπο, που θα δώσει υπεραξία σε ολόκληρη την περιοχή».
Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στη συνάντηση εργασίας, ήταν η επισκεψιμότητα της νησίδας της Σούδας, της νήσου Θοδωρού
• 4 Απριλίου 2013: Την ένταξη της χρηματοδότησης των μελετών αποκατάστασης του Φρουρίου Φιρκά σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, είχε ζητήσει με επιστολή που απέστειλε προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κ. Αρβανιτόπουλο καθώς και τη Γ.Γ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες