Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Αισιοδοξία για δεύτερη έδρα στην Κρήτη από το ΜέΡΑ25

» Οι υποψήφιοι βουλευτές Χανίων Μυρτώ Πασχαλίδου και Γιάννης Πατρελάκης καλούν σε… Συμμαχία για τη Ρήξη

 

Την ανάγκη του τόπου να εκπροσωπείται από ανθρώπους που θα τον σέβονται αλλά και την αισιοδοξία τους για εκλογή κι άλλων βουλευτών στην Κρήτη εκφράζουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, μιλώντας στην ενότητα “Terra Politica” του podcast των “Χανιώτικων νέων”, μια ανάσα πριν τις εκλογές της Κυριακής.

Οι υποψήφιοι βουλευτές Χανίων Μυρτώ Πασχαλίδου και
Γιάννης Πατρελάκης καλούν σε… Συμμαχία για τη Ρήξη

Αρχικά, ρωτάμε τους νεαρούς υποψήφιους βουλευτές του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για την συμμαχία τους με το κόμμα στις φετινές εκλογές, για να μας πουν τους λόγους που επελέγη η συγκεκριμένη παράταξη αντί κάποιας άλλης. Ο Γιάννης Πατρελάκης τονίζει τη δύσκολη εποχή που διανύουμε όλοι, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για την τελευταία τετραετία και απαντά πως «κατανοώντας την ενότητα που πρέπει να υπάρχει στην Αριστερά, θεωρήσαμε αναγκαίο να προτείνουμε μια συμμαχία σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς αρκετό καιρό πριν και το μόνο κόμμα που συνεργαστήκαμε ήταν αυτό, παρόλο που δεν υπήρχε απόλυτη συμφωνία σε όλα». Αντίστοιχα κι η Μυρτώ Πασχαλίδου, κάνοντας λόγο για μια “παράδοση” της Αριστεράς στην πολυδιάσπαση αλλά και για ένα πολύ θετικό εγχείρημα – συμμαχία μετά από πολλά χρόνια. «Έχουμε καταφέρει να έχουμε αυτή τη συμμαχία με πολύ ρεαλιστικές προτάσεις γιατί σήμερα με την “επίθεση” που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, είναι αναγκαία μια συμμαχία που θα ανακουφίζει άμεσα το λαό» όπως αναφέρει.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ως νέοι άνθρωποι που είναι κι οι δύο, τους θέτουμε το ζήτημα της νεολαίας στην κάλπη. Όπως σχολιάζει η Μυρτώ «σίγουρα το ζήτημα της αποχής είναι πολύ κρίσιμο και προσπαθούν εδώ και χρόνια να περάσουν στα νέα παιδιά τη λογική του “είμαστε όλοι ίδιοι” για να αποπολιτικοποιούνται» ενώ προσθέτει πως η ΝΔ δεν θέλει να ψηφίσουν τα νέα παιδιά που φεύγουν και δουλεύουν σε τουριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τον συνυποψήφιό της, η νεολαία είναι πολύ θετική στις προτάσεις του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, αλλά φαίνεται πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους εποχικούς εργαζόμενους, ενώ γίνεται λόγος για τη στήριξη που έχει γνωρίσει η Μυρτώ Πασχαλίδου από την τοπική κοινωνία απέναντι στην πρωτοφανή “επίθεση” της κ. Κεραμέως στους 8 φοιτητές στα Χανιά. Συζητώντας το γεγονός της έλλειψης εργατικού δυναμικού στον τουρισμό και στο νησί μας, ο υποψήφιος βουλευτής σχολιάζει πως είναι ένα πρόβλημα που έχει όμως κάποια βάση. «Υπάρχει πρόβλημα στις εργασιακές συνθήκες, ο νέος έρχεται αντιμέτωπος με κακά ωράρια, χαμηλούς μισθούς, ενώ την ίδια στιγμή αποκαλούν στα Μέσα τους νέους τεμπέληδες» αναφέρει σχετικά, με τη Μυρτώ να συμπληρώνει πως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ζήτημα της στέγασης καθώς «πώς θα δουλέψουν αν δεν έχουν που να μείνουν; Κινδυνεύουν τα Χανιά ειδικά να γίνουν μεγάλα θέρετρα για τους τουρίστες κι όχι για τους μόνιμους κατοίκους!».

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Γιάννης Πατρελάκης εκφράζει την επιθυμία του να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα και σχολιάζει πως η πρωτογενής παραγωγή τα τελευταία χρόνια έχει παρακμάσει. «Δεν είναι δυνατόν ένας αγρότης το 2023 να έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιο κόστος και να μη στηρίζονται τα ελληνικά προϊόντα. Πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας γιατί μας αφορά όλους!». Ρωτάμε τέλος την υποψήφια βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 για τις επικείμενες εκλογές κι αν θεωρεί πιθανή την εκλογή δεύτερου βουλευτή στην Κρήτη, με την ίδια να απαντά πως «το πιστεύω πραγματικά γιατί το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο που δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στο “σήμερα”, οπότε πρόκειται για ένα ρεαλιστικό σενάριο να βγει ένας ακόμη βουλευτής τουλάχιστον».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα