Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Αισιόδοξα μηνύματα

» …αλλά και σοβαρά ερωτηματικά με τους διαγωνισμούς ελαιολάδου

Ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί ελαιολάδου που προκηρύχτηκαν πρόσφατα από τον Σ.Ε.ΔΗ.Κ., κάποια αισιόδοξα μηνύματα αλλά και σοβαρά ερωτηματικά αρχίζουν να διαφαίνονται. Έτσι, ενώ στους διαγωνισμούς Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής με θέμα την ελιά και το λάδι, το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από όλη την Κρήτη ήταν αρκετά ικανοποιητικό και πολύ αισιόδοξο, δεν συνέβη το ίδιο και στους διαγωνισμούς ποιότητας και διάθεσης ελαιολάδου.
Στους διαγωνισμούς Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής, οι όποιοι απευθύνονται στο ευρύ κοινό, οι δηλώσεις ενδιαφέροντος που υποβλήθηκαν μέχρι στιγμής, πλησιάζουν ήδη τις 80 και προέρχονται από όλη την Κρήτη.
Αντίθετα στους διαγωνισμούς ποιότητας και διάθεσης ελαιολάδου οι όποιοι απευθύνονται κυρίως στα ελαιουργεία και είναι τελείως δωρεάν, οι μέχρι τώρα δηλώσεις ενδιαφέροντος, ενώ δεν είναι αριθμητικά ικανοποιητικές, παρουσιάζουν και κάποια περίεργη γεωγραφική ανισοκατανομή. Μέχρι στιγμής από τα 650 ελαιοτριβεία της Κρήτης έχουν υποβληθεί συνολικά 18 δηλώσεις από τις όποιες 16 προέρχονται από τη Ανατολική Κρήτη (Λασίθι, Ηράκλειο) και μόνο 2 από την Ανατολική (2 από Χανιά και καμιά από Ρέθυμνο).
Έτσι, μέχρι στιγμής με τους διαγωνισμούς αυτούς, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη αμεσότητα για την προβολή και καλύτερη διάθεση του προϊόντος, δημιουργούνται δυο εύλογα ερωτηματικά. Πρώτο, η μικρή ανταπόκριση και δεύτερο η γεωγραφική ανισοκατανομή. Και ενώ η χαμηλή ανταπόκριση μπορεί να αποδοθεί στις εορτές, την πανδημία αλλά και στον φόρτο των εργασιών, η γεωγραφική ανισοκατανομή δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά.
Και αυτά πρέπει να προβληματίσουν ελαιοπαραγωγούς αλλά και πολιτικούς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες