Την αγωνία τους να πάνε όλα καλά δεν κρύβουν οι φορείς που συνδιοργανώνουν τις εκδηλώσεις τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη. Η βεβαρημένη υγεία του καλλιτέχνη, η δυσκολία στη μετακίνησή του και η προχωρημένη ηλικία προβληματίζουν Δήμο, Πολυτεχνείο και τον Σύλλογο Φίλων “Μίκη Θεοδωράκη” καθώς δεν επιθυμούν σε κανένα σημείο να υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα γι’ αυτό και οι εκδηλώσεις θα είναι πολύ μετρημένες χρονικά, ενώ η πρόσβαση στο Κ.Α.Μ. δεν θα είναι εύκολη για όλους όσοι θέλουν να δουν από κοντά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.
Σημειωτέον ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ο Μ. Θεοδωράκης δεν εξέρχεται του σπιτιού του.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.