Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Αγώνες με μοτοσυκλέτες του… παρελθόντος την Κυριακή στο Πολυτεχνείο

Συνέντευξη Τύπου για τον διαγωνισμό κλασσικών μοτοσυκλετών με την επωνυμία “1ο Moto Circuit Χανίων” που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή (30/4) και με ώρα έναρξης τις 10 το πρωί στους δρόμους γύρω από την Πολυτεχνειούπολη, παρατέθηκε το πρωί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Οι διοργανωτές, που πρόκειται για τη Λέσχη Κλασσικής Μοτοσυκλέτας Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, είχαν την ευκαιρία ν’ αναφερθούν σε αυτό το πρώτο εγχείρημα, απευθύνοντας πρόσκληση στον κόσμο προκειμένου να βρεθεί στο χώρο του Πολυτεχνείου και να παρακολουθήσει τις παλιές μοτοσυκλέτες.

«Η ιδέα διεξαγωγής του πρώτου σιρκουί στο χώρο του Πολυτεχνείου ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, διότι θέλαμε ο κόσμος που θα έρθει να παρακολουθήσει τον αγώνα “regularity” όπως τον ονομάζουμε, δηλαδή διαγωνισμός ακριβείας, να μπορεί να βλέπει τις μοτοσυκλέτες να περνούν από μπροστά του πολλές φορές και να βλέπουν πώς λειτουργούσαν τότε, τις αναρτήσεις, τα νίκελ τους κτλ.», τόνισε αρχικά ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Λέσχης, Μανώλης Μαρκαντωνάκης, «είναι», πρόσθεσε, «μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους όσοι αγαπούν την παλιά μοτοσυκλέτα και την παλιά τεχνολογία να έρθουν και να τις παρακολουθήσουν για να δουν πώς κινούνταν τότε. Ειδικότερα, οι συμμετοχές στον αγώνα είναι μοτοσυκλέτες που χρονολογούνται από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι και τα μέσα του 1980, δηλαδή έχουν κλείσει έναν κύκλο ζωής πάνω από 30 χρόνια. Είναι αριστουργήματα εκείνης της εποχής. Είναι μοτοσυκλέτες που προέρχονται από εργοστάσια που πλέον δεν υπάρχουν, έχοντας κλείσει προ πολλού τη λειτουργία τους. Οι συμμετοχές είναι πάνω από 40, με αρκετές εκτός Κρήτης και πιστεύουμε ότι θα γίνει ένας πολύ καλός αγώνας», σημείωσε ο κ. Μαρκαντωνάκης.

Ιδιαίτερη επίσης είναι η “σύνδεση” που επιχειρείται σε αυτή τη διοργάνωση, καθώς από τη μία θα υπάρξει ο διαγωνισμός των παλιών μοτοσυκλετών και από την άλλη, στο χώρο θα βρίσκεται το οικολογικό αυτοκίνητο TUCer από την ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

1o Moto Circuit Χανίων

Ο Χρόνης Σπανουδάκης, υπεύθυνος ανάπτυξης της ομάδας TUCer μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, «για μας που αγαπάμε την ενασχόληση γενικά με την κατασκευή από το μηδέν, είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Η ομάδα του Πολυτεχνείου ασχολείται με την ανάπτυξη πρωτότυπων οχημάτων πόλης, που έχουν σαν στόχο τη χρήση τεχνολογιών του μέλλοντος για την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου. Η φοιτητική ομάδα ασχολείται επί ένα ολόκληρο χρόνο, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια ώστε να κατασκευάσει πράγματα από το μηδέν. Στα 10 χρόνια λειτουργίας της έχει καταφέρει να σημειώσει σπουδαίες διακρίσεις αλλά το σημαντικότερο για μας είναι να δημιουργηθεί ένα ερευνητικό υπόβαθρο και να αποκτηθεί, για τους φοιτητές που συμμετέχουν, μια επιπλέον ακαδημαϊκή γνώση στο να σκέφτονται και όχι μόνο. Το αυτοκίνητο της ομάδας θα συμμετέχει και θα βρίσκεται εκεί όπου θα μπορούν να το δουν όλοι από κοντά», τόνισε ο κ. Σπανουδάκης.

Τέλος, χαιρετισμό εξέδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Αποστόλης Βουλγαράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης, καλώντας τους Χανιώτες να δώσουν το παρών και να θαυμάσουν από κοντά τις παλιές μηχανές.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες