Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Κίνδυνος για συγκρούσεις οπαδών στα Χανιά

Σε πρόβλημα αντί για γιορτή κινδυνεύει να εξελιχθεί η διεξαγωγή του Final Four του Κυπέλλου Γυναικών στο μπάσκετ, διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη για τις 22-24 Μαρτίου στο κλειστό του Κλαδισού.

Τον τίτλο θα διεκδικήσουν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Δάφνη Αγίου Δημητρίου και η Νίκη Λευκάδας, με τους ημιτελικούς να είναι προγραμματισμένοι για τις 22 Μαρτίου και τους τελικούς για τις 24. Στον ημιτελικό θα συναντηθούν οι δύο “αιώνιοι”.
Η παρουσία οπαδών των δύο “αιωνίων” θεωρείται δεδομένη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αναμένεται να βρεθούν στα Χανιά άτομα από όλη την Κρήτη αλλά και από την Αττική, όχι για τον αγώνα αλλά για να κλείσουν “λογαριασμούς”.
Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί σε μεγάλο βαθμό τα επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο αυτών ομάδων.
Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ τους, παίχτηκε την περασμένη εβδομάδα στο “Παπαστράτειο”, όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στον αγώνα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού με τη Γλυφάδα προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και τραυματισμούς.
Η ενέργεια αυτή θεωρείται ότι είναι “αντίποινα” για επίθεση σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι στις αρχές Φλεβάρη.
Λίγες μέρες πριν το “Παπαστράτειο” είχε σημειωθεί επίθεση σε νεαρή γυναίκα φίλαθλο του Παναθηναϊκού, την οποία πέντε άτομα ακινητοποίησαν σε πάρκο σε περιοχή στα Δυτικά της Αθήνας, τη χτύπησαν και τη μαχαίρωσαν, με το σχετικό βίντεο να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο προκαλώντας αποτροπιασμό. Επιθέσεις όπως αυτή είναι προσωποποιημένες και μόνο σπάνιες δεν χαρακτηρίζονται, απλά απασχολούν έντονα τη δημοσιότητα όταν καταγράφονται σε βίντεο, όπως έγινε στην περίπτωση της νεαρής οπαδού.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο σημειώθηκε επίθεση σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στον Ασπρόπυργο η οποία επίσης καταγράφηκε σε βίντεο με τις εικόνες να είναι σοκαριστικές, καθώς μέσα στον χώρο του συνδέσμου εκτοξεύτηκε η νέα φονική “μόδα” αυτοσχέδιων βομβών ΑΚ ή αλλιώς “cobra”.
Επίθεση μικρότερης έκτασης σε σύνδεσμο είχαμε πρόσφατα και στην Ιεράπετρα, με το κλίμα μεταξύ των αιωνίων και στην Κρήτη να “μυρίζει μπαρούτι” .
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.” η Ασφάλεια Χανίων είναι ενήμερη για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και παρακολουθεί τις εξελίξεις, χωρίς πάντως μέχρι σήμερα να υπάρχει έντονη ανησυχία.
Το ζήτημα είναι ότι τα επεισόδια μπορεί να σημειωθούν εκτός γηπέδου όπως έγινε πέρυσι στο Ηράκλειο ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.
Συνεπώς τις ημέρες εκείνες στα Χανιά θα πρέπει να υπάρξει γενικά αυξημένη ετοιμότητα των Αρχών και ο καθένας να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μην αμαυρωθεί η διοργάνωση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες