Δευτέρα, 21 Ιουνίου, 2021

Αγώνας δρόμου για τα έργα στο Κολυμπάρι

Να μην περάσουν ένα καλοκαίρι με σκόνη και χωρίς πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο ζητούν επαγγελματίες και κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού Κολυμπαρίου. Οι εργασίες στο λιμάνι έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%, ωστόσο σταμάτησαν από το Πάσχα και αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τον Σεπτέμβριο.

Αυτή τη στιγμή η πρόσβαση στην πλατεία στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού είναι πολύ δύσκολη, ενώ μέσα στο λιμάνι διάφορα σημεία είναι σκαμμένα και σε άλλα υπάρχουν σωροί από χώματα υλικά εκσκαφής κ.α. «Ένα φύσημα του ανέμου είναι αρκετό για να μας κάνει να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε. Πώς θα καθίσει ο πελάτης να φάει στην ταβέρνα ή να πιει τον καφέ του όταν σηκώνονται σύννεφα σκόνης;» αναρωτιέται επαγγελματίας της περιοχής, ενώ ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης παρατηρεί πως οι επισκέπτες ντόπιοι και ξένοι έρχονται στην περιοχή αλλά «βλέποντας τα σκαμμένα, τα χώματα, τα μηχανήματα σου λένε δεν μπορείς να πλησιάσεις, δεν υπάρχει χώρος για στάθμευση, να φύγω. Ελπίζαμε ότι θα γίνονταν μια παρέμβαση μέσα στον Ιούνιο ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι.» Οι επαγγελματίες αναγνωρίζουν την αξία και τη σημασία του έργου ωστόσο ζητούν να διαμορφωθεί έτσι ο περιβάλλον χώρος του λιμανιού ώστε να μπορούν και αυτοί να δουλέψουν μετά από μια πολύ άσχημη χρονιά λόγω της πανδημίας και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα εστίασης.

 

Στο 1ο επεισόδιο, συζητάμε μεσοβδόμαδα για τις εξελίξεις στον πολύπαθο Λόφο Καστέλι, τους λουκετο-λάγνους και τους λουκετο-μάχους των Χανίων και την… βολική ανακατάληψη του κτηρίου της Μεραρχίας.

 

Όπως μας σημείωσε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού και να εξασφαλιστεί η ομαλή πρόσβαση. «Ο εργολάβος έχει ολοκληρώσει το 90% των εργασιών και έχει ακόμα προθεσμία άλλο ένα χρόνο για να την ολοκλήρωση του έργου. Επειδή ξεκινάει η τουριστική σεζόν δεν θέλαμε να γίνονται παράλληλα εργασίες στο λιμάνι. Όμως σίγουρα θα γίνει οπωσδήποτε κάτι για την βατότητα » μας είπε η κ. Αρτεμισία Σκουμπάκη, προϊστάμενη των τεχνικών υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου Χανίων που έχει και την ευθύνη για την επίβλεψη του έργου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες