Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Άγνωστο το διάστημα της παραμονής για τους μετανάστες στην Κουντούρα

Aγνωστο παραμένει το διάστημα της παραμονής των μεταναστών στο Ενοριακό Κέντρο της Κουντούρας. Πρόσφατα, ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου είχε μια άτυπη ενημέρωση από αρμόδιες αρχές ότι επίκεινται η μεταφορά των μεταναστών, ωστόσο αυτό έως χθες δεν είχε συμβεί.
Επίσης, έως χθες δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση ο Δήμος για την τύχη των μεταναστών.
Πάντως, οι κάτοικοι και οι φορείς αλλά και η Εκκλησία συνεχίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης στους ανθρώπους το πλοίο των οποίων ναυάγησε νότια της Παλαιόχωρας.
Στο μεταξυ, σε ανακοίνωσή τους το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων και η Κατάληψη Rosa Nera, κατακρίνουν την διαχείριση του μεταναστευτικού από τη ν πλευρά του κράτους ενώ μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι «όσον αφορά στους ανθρώπους που βρίσκονται στην Κουντούρα δεν έχουν λάβει καμιά νομική ενημέρωση-υποστήριξη, δεν ξέρουν πόσο θα μείνουν, δεν ξέρουν πού θα βρεθούν μετά την Κρήτη. Πρόσφατο παράδειγμα η καραβιά 152 προσφύγων οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην Παλαιόχωρα στις 24/09/2021 και μεταφέρθηκαν στις κατασκηνώσεις Καλαθά, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, χωρίς καμία ενημέρωση, τους επιβίβασαν στο πλοίο της γραμμής».
Ακόμα επισημαίνουν ότι οι κάτοικοι της Κουντούρας «έδειξαν αντανακλαστικά που ζεσταίνουν τις καρδιές μας και φωτίζουν το τοπίο, όμως και οι ίδιοι αναφέρουν πως ο χώρος είναι τελείως ακατάλληλος για διαμονή ανθρώπων, έστω και προσωρινή» ενώ σχολιάζουν ότι «ο εύρωστος Δήμος Χανίων που καταξοδεύτηκε με τις συνεχόμενες καραβιές, “ανακουφίστηκε” που ανέλαβε κάποιος άλλος στο Νομό. Άλλωστε, η πόλη μας φέτος θα έχει και δεύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο αγοράσαμε απ’ το Παρίσι. Φανταζόμαστε τη φιέστα που θα οργανώσει ο Δήμος για την φωταγώγηση του δέντρου. Τραγική η σύγκριση της υποδοχής! Σε έναν κόσμο που ένα δέντρο ταξιδεύει με περισσότερη αξιοπρέπεια και ασφάλεια, παρά ένας πρόσφυγας…».
Καταλήγοντας ζητούν «την άμεση ενημέρωση των προσφύγων για τα δικαιώματα τους και την καταγραφή του αιτήματος ασύλου τους στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου στο Ηράκλειο!» ενώ οργανώνουν συγκέντρωση- μικροφωνική, σήμερα Σάββατο 27/11, στις 11 π.μ. στην πλ. Αγοράς
Γ. ΛΥΒ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα