23.4 C
Chania
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025

«Αγκάθι» για τα τουριστικά καταλύματα της χώρας ο ΕΝΦΙΑ

Διευκρινιστική επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, απέστειλε εκ νέου το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ στα τουριστικά καταλύματα της χώρας.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης, επιβάλλεται η πολιτεία να αντιληφθεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ξενοδοχειακής υποδομής της χώρας. Σήμερα το 40% των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της Ελλάδας, ανήκουν σε ατομικές επιχειρήσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με την τουριστική παραγωγή και με τον όρο οικογενειακή επιχείρηση.

Αναφέρει ότι 4.000 από τις 9.800 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και κάμπινγκ της χώρας είναι ατομικές επιχειρήσεις. Είναι αυτές που κατά κύριο λόγο συνθέτουν τα τοπικά χαρακτηριστικά ενός προορισμού, όμως δεν είναι δυνατό να υπερφορολογούνται ως …«κατοικίες» και να διαφοροποιούνται σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές εταιρειών που λειτουργούν ως ξενοδοχεία, επισημαίνει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα