Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Αγαπημένος προορισμός η Οικία – Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου

Με την ευκαιρία των διακοπών των Χριστουγέννων, αλλά και κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς που ξεκινάει, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, στην Οικία – Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθερίου Βενιζέλου” όπου προστίθεται:

• Δανειστικά σακίδια με τίτλο «Ακολουθώντας τον Λευτέρη», τα οποία διατίθενται στην είσοδο του Μουσείου. Τα σακίδια περιλαμβάνουν δραστηριότητες και παιχνίδια που σχετίζονται με το σπίτι και τα εκθέματά του και καλούν τα παιδιά και τους ενήλικες συνοδούς τους (γονείς, παππούδες κ.λπ.) να μάθουν διασκεδάζοντας.

• Κυνήγι χαμένου θησαυρού (διαδραστικό παιχνίδι τεχνολογίας). Προσφέρει την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να εξερευνήσουν τα εκθέματα του Μουσείου συνδέοντάς τα με σημαντικές στιγμές της ζωής και της δράσης του μεγάλου πολιτικού.

• Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων και Τεχνολογίας. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό χώρο, παζλ, αινίγματα ιστορίας, πρόσωπα από την εποχή του Βενιζέλου, παραμύθια μυστηρίου, παιχνίδια μεταμφίεσης, αφής, κρυπτόλεξα, χρονοδιαγράμματα και παιχνίδια με τη σκιά περιμένουν τους ήρωες της διαδραστικής περιπέτειας, τις οικογένειες, στη σοφίτα του Μουσείου.

Ωράριο Μουσείου: Δευτέρα – Σάββατο 11.00-13.30 και Δευτέρα – Παρασκευή 18.00 – 20.00. Αργίες: 25 και 26 Δεκεμβρίου, 1 και 6 Ιανουαρίου. Είσοδος: Ενήλικες 4 €, Παιδιά 2 €.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες