Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Αγανάκτηση επιχειρηματιών στην Παλιά Πόλη

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν για πολλοστή φορά επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παλιά πόλη των Χανίων, με τις εργασίες στην οδό Σήφακα οι οποίες προκαλούν κυκλοφοριακό χάος.

Παλιά Πόλη

Χθες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο των δρόμων στέλνοντας μήνυμα στον Δήμο «να αναλάβει πρωτοβουλία αύριο (σ.σ. Μ. Πέμπτη το πρωί οι πεζόδρομοι να λειτουργούν ως πεζόδρομοι και όχι ως αυτοκινητόδρομοι».
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι μικρομεσαίες χανιώτικες επιχειρήσεις της περιοχής μας, με τις αυξήσεις,  την ακρίβεια, το κλείσιμο της Δημοτικής Αγοράς, την ελαχιστοποίηση των χώρων στάθμευσης, η περιοχή αυτή της Παλιάς Πόλης των Χανίων, επιβαρυνεται απο το  δημοτικό έργο στην οδο Σηφακα, του οποίου ενώ η σύμβαση υπεγράφη 13 Οκτωβρίου – μας ταλαιπωρεί εδώ και εφτά μήνες».
Οι καταστηματάρχες τονίζουν πως «είναι λάθος Μεγάλη Εβδομάδα που περιμένουμε να κάνουμε τον όποιο τζίρο για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να εκτελούνται τέλος Απριλίου έργα δημόσια και ιδιωτικά δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και φυσικά κίνδυνο για τους πολίτες που περνάνε ή βρίσκονται στην περιοχή».
Οι επιχειρηματίες προσθέτουν: «παρακαλούμε και Απαιτούμε από το Δήμο Χανίων, σήμερα κιόλας, να ανοίξει το δρόμο της Σήφακα, να κλείσει και να λειτουργήσει ως πεζόδρομος η Ποτιέ, η Χρυσάνθου Επισκόπου και η Τσουδερών και να περάσουμε τις επόμενες δέκα μέρες με ηρεμία, να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας, τους καταναλωτές μας και τους ξένους επισκέπτες που έρχονται και βλέπουν αυτό την κατάσταση».

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
Οι καταστηματάρχες προτείνουν τα εξής μέτρα:
1.Την αστυνόμευση για την κυκλοφορία μονο των οχημάτων των κατοίκων μετα τις 9:00 π.μ
2.Την μείωση των δημοτικών τελών μέχρι την επαναλειτουργία της Αγοράς.
3. Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο να μη γίνεται κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό έργο στην περιοχή του εμπορικου κέντρου της Παλιάς Πόλης πέραν των μικρών επισκευών
4.Την αποκατάσταση – αντικατάσταση κυβόλιθων σε όλους τους πεζόδρομους.
5.Κάλεσμα σε όλους τους χανιώτες να σεβαστούν το πρόβλημά μας και να μην εισέρχονται στους πεζόδρομους».
Ευχαριστούν τέλος «για την συμπαράσταση στον αγώνα μας τον Σύλλογο Επιχειρηματιών Παλιάς Πόλης και την ΟΕΒΕΝΧ».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Δεν αντιλέγω ότι είναι τραγική η κατάσταση με τα αυτοκίνητα, ωστόσο μου έκανε τεράστια εντύπωση το εξής αίτημα:
    ”Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο να μη γίνεται κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό έργο στην περιοχή του εμπορικου κέντρου της Παλιάς Πόλης πέραν των μικρών επισκευών”
    Δηλαδή τι είναι η παλιά πόλη; Τσιφλίκι σας; Επειδή έχετε καταστήματα εκεί, θα σταματήσουν τα έργα εις βάρος της πόλης και τον πολιτών; Εσείς που πρώτοι δεν την σέβεστε με την αλόγιστη χρήση του δημοσίου χώρου, που βάζετε σκαμπό και τραπεζάκι παντού, που έχετε το καλοκαίρι τις μουσικές στις διαπασών και έχετε χάσει κάθε γραφικό και ιστορικό στοιχείο; Αν είναι δυνατόν!
    Και κάτι ακόμα, που κολλάει το κλείσιμο της Αγοράς με τα έργα στη Σήφακα; Που κολλάνε τα έργα της αγοράς με το ότι περνάνε οχήματα μέσα από την παλιά πόλη; Τι σχέση έχει ένα μαγαζί στα μαχαιράδικα με αυτό; Να είστε σοβαροί όταν συζητάτε κάτι! Πραγματικά θα ήθελα εξηγήσεις!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα