Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία – προσοχή στα βεγγαλικά

η αστυνόμος Α' εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης Ελένη Παπαθανασίου
η αστυνόμος Α’ εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης Ελένη Παπαθανασίου

Σε κατάσχεση πάνω από 56.000 παράνομων κροτίδων – πυροτεχνημάτων και 8 συλλήψεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία στην Κρήτη τις τελευταίες ημέρες ενόψει των εορτών του Πάσχα. Στο μεταξύ, αυξημένα μέτρα και ελέγχους θα πραγματοποιεί η Τροχαία σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού και συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να σέβονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, όπως επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου η αστυνόμος Α’ εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης Ελένη Παπαθανασίου, «κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών και ατυχημάτων που αφορούν ιδιαίτερα ανήλικους τα οποία προκαλούνται από την καύση κροτίδων και πυροτεχνημάτων». «Θα πρέπει οι γονείς να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης κροτίδων και πυροτεχνημάτων», τόνισε η κα Παπαθανασίου και πρόσθεσε ότι η κατασκευή, εμπορία και κατοχή – χρήση πυροτεχνημάτων απαγορεύεται όπως και οι συσκευές εκτόξευσης αυτών.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα της Τροχαίας η κα Παπαθανασίου ανέφερε ότι «όλες οι Τροχαίες των Νομών της Κρήτης όπως και το Τμήμα Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης θα έχουν εντατικά μέτρα τόσο στις εισόδους και τις εξόδους των πόλεων όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο».
Σημείωσε, δε, ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στις επικίνδυνες παραβάσεις (οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, επικίνδυνοι ελιγμοί κ.λπ.).
«Καλό είναι να σεβόμαστε τόσο τον εαυτό μας όσο και όσους μεταφέρουμε μαζί μας αλλά και τους άλλους χρήστες της οδού», συμπλήρωσε η κα Παπαθανασίου.
Επίσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα διευκρίνισε ότι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι λειτουργούν κανονικά οι ηλεκτρονικές κάμερες ελέγχου του ορίου ταχύτητας που είναι τοποθετημένες επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες