Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Αυτοκίνητο: Γαλλική άποψη για την τεχνολογία

Οι Γάλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη της αυτοκίνησης. Στο παλμαρέ τους, συμπεριλαμβάνονται πολλές πρωτότυπες διατάξεις, οι οποίες αναβαθμίζουν την ασφάλεια, την οικονομική λειτουργία του κινητήρα και την άνεση.
Η Citroen, για να υποστηρίξει το μοντέλο της C4 Cactus, δημιούργησε ένα πακέτο τεχνολογικών συστημάτων. Διαθέσιμη στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του C4 Cactus, είναι μια οθόνη των 7 ιντσών που προσφέρει πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου όπως: τον κλιματισμό, το εξελιγμένο ηχοσύστημα (που περιλαμβάνει εκτός των άλλων ασύρματη σύνδεση με φορητές συσκευές, αποθήκευση μουσικής και φωτογραφιών, κ.α.), το σύστημα πλοήγησης, τα οδηγικά βοηθήματα (κάμερα οπισθοπορείας, Park Assist, cruise control & speed limiter, κ.α.), το τηλέφωνο με λειτουργία hands-free μέσω Bluetooth, παραμετροποίηση λειτουργιών και πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού χρήσης).
Επίσης ανάλογα με την έκδοση διαθέτει: Για ευκολότερο παρκάρισμα το σύστημα Park Assist που βοηθά στην αναζήτηση χώρου στάθμευσης και αναλαμβάνει αυτόματα να εκτελέσει τους απαραίτητους ελιγμούς. Ο οδηγός απλά χρειάζεται να ελέγχει το φρένο και το γκάζι. Κάμερα οπισθοπορείας που επιτρέπει την εκτέλεση ελιγμών με μεγαλύτερη ασφάλεια. Σύστημα Hill-start, που κρατά αυτόματα το όχημα σταθερό στις ανηφόρες (κλίση άνω των 3%) για 2΄΄ ώστε ο οδηγός να ξεκινήσει με ευκολία και ασφάλεια. Προβολείς ομίχλης με cornering light που προσφέρουν καλύτερη ορατότητα. Σύστημα Citroen eTouch, που περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη κάρτα SIM ώστε σε περίπτωση ατυχήματος, να στείλει σήμα με το ακριβές στίγμα του αυτοκινήτου προκειμένου να επιταχυνθούν οι ενέργειες από τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.
Η μεγάλη πανοραμική γυάλινη οροφή με την προστασία από τη ζέστη έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει την είσοδο στο φως, αλλά να περιορίζει την ζέστη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Με ιδιότητες παρόμοιες με εκείνων των γυαλιών ηλίου κατηγορίας 4, προσφέρει προστασία από τις ακτίνες UV. Οι Γάλλοι εκτιμούν ότι η μόνωση από τον ήλιο και το θόρυβο, καθιστά περιττό το επιπλέον κάλυμμα. Το γεγονός αυτό μειώνει το βάρος του οχήματος κατά 6 κιλά και παράλληλα βελτιώνει την κατανομή βάρους, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους.
Το σύστημα Smart Wash, είναι μια νέα εφαρμογή, η οποία λύνει το πρόβλημα ορατότητας που δημιουργείται όταν ρίχνουμε νερό στο παρμπριζ. Τα ακροφύσια ψεκασμού του νερού βρίσκονται στις ακμές των υαλοκαθαριστήρων και εκτοξεύουν μια μικρή ποσότητα νερού. Με αυτό τον τρόπο, διατηρείται η καλή ορατότητα κατά τη διάρκεια του καθαρισμού και μειώνεται η ποσότητα νερού που απαιτείται για αυτή τη λειτουργία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα