∆ιήµερο εκδηλώσεων θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή 22 και τη ∆ευτέρα 23 Ιουνίου στα Ρούστικα αφιερωµένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση και στα 20 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη.
Το πρόγραµµα των εκδηλώσεων είναι το εξής:
– Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, στις 21:00 :
Μουσικοποιητική βραδιά αφιερωµένη στον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη σε επιµέλεια Μαριέλλας Βιτώρου.
Τραγούδι: Μαριέλλα Βιτώρου, Σήφης Καυκαλάς
Αφήγηση: Άθως ∆ανέλλης
Πιάνο: Γιάννης Κιαγιαδάκης
Μπουζούκι – Τραγούδι: Τηλέµαχος Αθανασιάδης
Μπάσο: Μιχάλης Αυλωνίτης
Βιολί: Άρης Συσκάκης
Θα προλογίσει ο ∆ηµήτρης ∆ασκαλόπουλος, ποιητής, κριτικός, βιβλιογράφος, ιδρυτικό µέλος του Οµίλου Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη.
∆ιοργάνωση: ∆ήµος Ρεθύµνης σε συνεργασία µε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρούστικων.
– ∆ευτέρα 23 Ιουνίου 2025 (επέτειος θανάτου του ποιητή)
Μιλούµε για τον Μανόλη Αναγνωστάκη στο Πνευµατικό – Πολιτιστικό Κέντρο και Βιβλιοθήκη Ρουστίκων “Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης”. Το Πνευµατικό – Πολιτιστικό Κέντρο και Βιβλιοθήκη Ρουστίκων “Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης” θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του από τις 11:00 π.µ. έως τις 19:00, για οργανωµένες παρουσιάσεις των εκθέσεων “Μανόλης Αναγνωστάκης: Ποιητής και πολίτης” και “Ο Ανέστης και η οικογένεια Αναγνωστάκη”, τις οποίες φιλοξενεί.
Οι παρουσιάσεις θα ξεκινούν κάθε ακέραιη ώρα, θα γίνονται από µέλη του Οµίλου Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη και στο τέλος κάθε παρουσίασης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνοµιλήσε για τη ζωή, το έργο, τις ρίζες και την προσφορά του ποιητή µε µελετητές και προσωπικούς φίλους του, οι οποίοι θα παρευρίσκονται στα Ρούστικα.
Παρακαλούνται όσοι/ες ενδιαφέρονται για τις παρουσιάσεις να δηλώσουν τη συµµετοχή τους (ώρα, αριθµός ατόµων, τηλέφωνο, διεύθυνση) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Οµίλου anagnostakis.om@gmail.com .
Επειδή ο αριθµός συµµετοχών σε κάθε παρουσίαση είναι περιορισµένος (20) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
∆ιοργάνωση: Όµιλος Φίλων του Ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Ρεθύµνης.

