Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε τέμενος της Καμπούλ

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον τέμενους στην Καμπούλ, τη δεύτερη που πραγματοποιείται μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που διαθέτουμε, εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του τεμένους πυροδοτήθηκαν στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής», ανέφερε ο Ταρίκ Αριάν, εκπρόσωπος του υπουργείου, σε ένα σύντομο μήνυμα που εστάλη μέσω του WhatsApp.

Ο ιμάμης που ιερουργούσε καθώς και τρεις πιστοί σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε. Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τους τέσσερις θανάτους.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, τη δεύτερη εναντίον ενός τεμένους της Καμπούλ σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων.

Στις 3 Ιουνίου, ένας ιμάμης που ήταν γνωστός για τις επιθετικές ομιλίες του σκοτώθηκε μαζί με έναν πιστό σε ένα τέμενος κοντά στην Πράσινη Ζώνη, την ισχυρά οχυρωμένη κεντρική συνοικία της Καμπούλ όπου βρίσκονται οι περισσότερες ξένες πρεσβείες και θεσμοί. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τα τεμένη αποτελούν συχνά στόχο στο Αφγανιστάν, όπου σοβεί μια σύγκρουση 40 ετών. Τον περασμένο Οκτώβριο, 62 πιστοί σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον ενός τεμένους στη Νανγκαρχάρ (ανατολικά).

Η βία μειώθηκε στο Αφγανιστάν από τις 24 Μαΐου, όταν οι Ταλιμπάν κήρυξαν εκεχειρία τριών ημερών για τη γιορτή της Άιντ. Οι εξεγερμένοι δεν παρέτειναν ωστόσο την εκεχειρία, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της αφγανικής κυβέρνησης και επανέλαβαν τις επιθέσεις τους εναντίον των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα