Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παρουσιάστηκε η συλλογή διηγημάτων του Β. Κακατσάκη “Πότες θα κάμει ξεστεριά…”

Η συλλογή διηγημάτων του δασκάλου – λογοτέχνη Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη “Πότες θα κάμει ξεστεριά…”, που εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από την εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” και το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821, παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου (Αντωνίου Γιάνναρη 2).


Για το βιβλίο, μίλησαν ο αρχειονόμος του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, Δρ Φιλολογίας Κώστας Φουρναράκης και η φιλόλογος, τ. Διευθύντρια του ΓΕΛ Σούδας Μαρία Μαράκη, ενώ αποσπάσματα του διάβασε ο αρθρογράφος Νεκτάριος Κακατσάκης. Την εκδήλωσε συντόνιζε ο διευθυντής της εφημερίδας Παρασκευάς Ν. Περάκης.

Η παρουσίαση  πλαισιώθηκε από τέσσερα τραγούδια που απέδωσε ο λυράρης Γιώργος Βογιατζής με το συγκρότημά του. Οπτικοποίηση του Λόγου από την συγγραφέα – θεατρολόγο Αγγέλα Μάλμου.

 

Το παρών έδωσαν – μεταξύ άλλων- ο Μητροπολίτης Κυδωνίας κ Αποκορώνου Δαμασκηνός, η π. βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη, η Αντιπεριφερειαρχης Σοφία Μαλανδράκη, ο πρόεδρος του ΟΑΚ Λευτέρης Κοπάσης, ο πρόεδρος του Γηροκομείου Γιάννης Σημαντηράκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μανώλης Κοτσιφάκης, ο προεδρος της ΑΝΕΚ Γ. Κατσανεβάκης, ο πρόεδρος της  ΕΤΑΝΑΠ Μ. Αποστολάκης, η πρόεδρος Ένωσης Πνευματικών Δημιουργων Ζαχ. Σημανδηράκη.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” και το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, σε συνεργασία με την Ι. Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου. Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στα Χ.ν. της Δευτέρας…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα