Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ματιές στον κόσμο

Ουρά για σιτηρέσιο στο Αφγανιστάν

Οι Αφγανοί κάνουν ουρά για να λάβουν σιτηρέσιο που διανέμεται από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) κατά τη διάρκεια του μήνα νηστείας του Ραμαζανιού, στο Κανταχάρ του Αφγανιστάν, 21 Απριλίου 2022. Οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού προσευχόμενοι κατά τη διάρκεια της νύχτας και απέχουν από φαγητό, ποτό και σεξουαλικές πράξεις κατά την περίοδο μεταξύ ανατολής και δύσης του ηλίου. Το Ραμαζάνι είναι ο ένατος μήνας στο ισλαμικό ημερολόγιο και πιστεύεται ότι η αποκάλυψη του πρώτου στίχου στο Κοράνι έγινε κατά τις τελευταίες 10 νύχτες του.

“Βασιλικοί” κανονιοβολισμοί για την Ελισάβετ

Ματιές στον κόσμοΗ βασιλική φρουρά ετοιμάζεται να εκτοξεύσει έναν χαιρετισμό σαράντα ενός κανονιοβολισμών για να γιορτάσει τα γενέθλια της βασίλισσας της Βρετανίας Ελισάβετ στο Hyde Park στο Λονδίνο, Βρετανία. Η βασίλισσα έγινε 96 ετών στις 21 Απριλίου.

Συλλήψεις διαδηλωτών στην Ινδία

Ματιές στον κόσμοΤο προσωπικό της ινδικής αστυνομίας συνέλαβε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της κατεδάφισης παράνομων κατασκευών στο Δελχί της Ινδίας.

“Μπάνιο” στον Λένιν εν όψει των γενεθλίων του

Ματιές στον κόσμοΈνας δημοτικός υπάλληλος καθαρίζει το μνημείο του ιδρυτή του σοβιετικού κράτους Βλαντιμίρ Λένιν από έναν γερανό κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την 152η επέτειο από τα γενέθλια του Λένιν στην Αγία Πετρούπολ στη Ρωσία. Το μνημείο του Βλαντιμίρ Λένιν στην πλατεία της Μόσχας εγκαταστάθηκε στην 1970. Κατασκευάστηκε σύμφωνα με το έργο του γλύπτη Mikhail Anikushin και είναι το ψηλότερο μνημείο του Λένιν στην Αγία Πετρούπολη.

Εξηγήσεις για την κατασκοπεία ζητά ο πρόεδρος της Καταλονίας

Ματιές στον κόσμοΟ περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας Pere Aragones μιλά σε μέσα ενημέρωσης έξω από την Κάτω Βουλή του ισπανικού κοινοβουλίου αφού συναντήθηκε με πολλούς βουλευτές που φέρεται να επηρεάστηκαν από κατασκοπεία, αρκετές ημέρες αφότου η New Yorker δημοσίευσε ότι περίπου 60 ηγέτες υπέρ κατασκοπεύτηκαν αφού τα τηλέφωνά τους μολύνθηκαν με Τεχνολογία spyware Pegasus, στη Μαδρίτη. Ο Aragones απειλεί τον Ισπανό πρωθυπουργό, Pedro Sanchez, ότι το πολιτικό του κόμμα θα αφαιρέσει την υποστήριξή του στην κεντρική κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο, εάν δεν δώσει εξηγήσεις.

Ημέρα των Παλαιστινίων κρατουμένων

Ματιές στον κόσμοΜια Παλαιστίνια που ζει στον Λίβανο, δείχνει το σήμα της νίκης με την ευκαιρία της Ημέρας των Παλαιστινίων κρατουμένων κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από τα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών (ESCWA) στο κέντρο της Βηρυτού στον Λίβανο. Δεκάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν μπροστά της έδρας των Ηνωμένων Εθνών (ESCWA) να απαιτήσει την απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, που είναι περίπου 4.400 κρατούμενοι.

Selfie Μακρόν παραμονές του δεύτερου γύρου των εκλογών

Ματιές στον κόσμοΟ Γάλλος πρόεδρος και υποψήφιος για επανεκλογή Εμμανουέλ Μακρόν βγάζει selfie με κατοίκους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην προεκλογική εκστρατεία στο Saint-Denis, ένα βόρειο προάστιο του Παρισιού. Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν θα αντιμετωπίσει την υποψήφια του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου 2022.

Μέρα μνήμης για τους νεκρούς

Ματιές στον κόσμοΈνα ζευγάρι ανάβει μια μικρή φωτιά στον οικογενειακό τους τάφο κατά τη διάρκεια της Ορθόδοξης Μεγάλης Πέμπτης που τιμώνται οι νεκροί, σε ένα νεκροταφείο στη Ρουμανία. Ορθόδοξοι πιστοί συγκεντρώνονται παραδοσιακά τις πρώτες πρωινές ώρες για να ανάψουν φωτιές και να απλώσουν φρέσκο νερό στους τάφους, και μοιράζονται φαγητό στη μνήμη των συγγενών τους που απεβίωσαν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα