Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το θαύμα του νέου αρχαιολογικού μουσείου

Εμείς οι παλιοί Χανιώτες δεν φανταζόμεθα ποτέ ότι θα φτάσουμε να δούμε αυτό το θαύμα που επιτελέστηκε στην πόλη μας με τη δημιουργία του νέου αρχαιολογικού μουσείου. Πέρα από το θαύμαστης αρχιτεκτονικής κτήριο, η ανάδειξη του θησαυρού των 3.500 εκθεμάτων είναι μοναδική. Σίγουρα πολλοί θα είναι οι Χανιώτες που θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν σε τι θαυμαστό τόπο ζούνε. Τα σχολεία κάθε βαθμίδας θα πρέπει να ξεναγηθούν εκεί.

Ξεκινώντας από τα προ τριών εκατομμυρίων ετών πατήματα στον Τράχηλο Κισσάμου, περνάμε στα ευρήματα παλαιολιθικών εργαλείων της Γαύδου και του Λουτρού Σφακίων από 100 έως 200.000 χρόνια πριν· τις περιόδους του μινωικού πολιτισμού, της κλασικής εποχής και της ρωμαϊκής περιόδου.

Οι αναπαραστάσεις των τάφων αρχαίων πολεμιστών και των συνεπειών του σεισμού στην Κίσσαμο. Η έκθεση των αρχαίων νομισμάτων με πρωτοποριακό τρόπο, ώστε να φαίνονται φωτιζόμενες και οι δύο πλευρές τους. Ο θησαυρός συλλογής Μητσοτάκη στον επάνω όροφο σε γεμίζουν περηφάνεια, γιατί είσαι Χανιώτης. Οι μεγάλες φωτεινές εικόνες, όπου διαρκώς προβάλλονται αρχαιολογικοί χώροι και άλλα ενδιαφέροντα, συμπληρώνουν το θαύμα του μουσείου. Με λίγα λόγια εισέρχεσαι σαν επισκέπτης και φεύγεις σαν… αρχαιολόγος. Θερμά συγχαρητήρια για όσους εργάστηκαν τόσο συστηματική και τέλεια γι’ αυτό το θαύμα.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα