Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση για τα “Γράμματα της Παναγίας” 

Θρησκευτική μουσική φιλολογική εκδήλωση αφιερωμένη στα “Γράμματα της Παναγίας” του συγγραφέα – εκπαιδευτικού και δημοσιογράφου Βαγγέλη Κακατσάκη πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σούδας.

Γράμματα της Παναγίας
Ο κ. Βαγγέλης Κακατσάκης

Για την εκδήλωση μίλησε στα “Χ.ν.” ο κ. Βαγγέλης Κακατσάκης υπογραμμίζοντας:
“Απόψε παρουσιάζονται για δέκατη φορά τα γράμματα της Παναγίας. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν παρουσιάστηκαν λόγω κορονοϊού. Έχουν φτάσει μέχρι την Αλεξανδρούπολη, έχουν παιχτεί στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και βεβαίως έχουν γίνει παρουσιάσεις. Τα γράμματα της Παναγίας είναι ένα έργο το οποίο σαν ιδέα γεννήθηκε μέσα μου όταν ήμουν μαθητής στην ΣΤ’ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Βάμου. Τότε ήρθα για πρώτη φορά σε επικοινωνία με το υπέροχο ποίημα του Κώστα Βάρναλη “Η μάνα του Χριστού”. Να μην μπορώ κι εγώ να γράψω κάτι παρόμοιο, κάτι το ελάχιστο σκεφτόμουν. Με απασχολούσε έντονα αυτό και δύο φορές ευλογημένες στιγμές και οι δύο σε διαφορετικές περιπτώσεις μπόρεσα και έγραψα αυτά τα έξι γράμματα πώς τα γράφει η Παναγία για τον Χριστό.

Αρχίζουμε από τη Μεγάλη Δευτέρα και πηγαίνουμε μέχρι το Μεγάλο Σάββατο”, ενώ καταλήγοντας ο κ. Κακατσάκης επεσήμανε ότι “είναι μία έκδοση σε βιβλίο από την μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου. Τα έσοδα διατίθενται για το γηροκομείο που λειτουργεί εκεί”.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η φιλόλογος κα Μαρία Βενιανάκη η οποία είναι αντιπρόεδρος στον φιλανθρωπικό σύλλογο και μας είπε τα εξής: “Μεγάλη τιμή και χαρά είναι για εμάς σήμερα η παρουσίαση αυτού του μεγάλου πονήματος του κ. Κακατσάκη. Θα διαβαστούν όλες οι ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος από τις γυναίκες που έχουν διαλέξει κάθε μία να διαβάζει ένα γράμμα και επίσης να ακουστούν ύμνοι της Μεγάλης εβδομάδος από ιεροψάλτες της Ενορίας”.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία από τον εφημέριο του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερο Κυριακό Κοντάκο για να ακολουθήσει απαγγελία του ποιήματος “Η μάνα του Χριστού” του Κώστα Βάρναλη από την συγγραφέα Αγγέλα Μάλμου.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα