Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Festival 39 (est. 1939, Μπρασόβ, Ρουμανία)

Το Ιστορικό Καφέ Festival 39 βρίσκεται στην τουριστική πόλη Mπρασόβ της Ρουμανίας. Η πόλη μοιάζει να «μην κοιμάται ποτέ» αφού είναι πάντα γεμάτη επισκέπτες και φαίνεται πως φλερτάρει να γίνει το ρουμανικό «αντίγραφο» του λαμπερού Χόλιγουντ: μια τεράστια επιγραφή με το όνομα της πόλης υποδέχεται όσους περνούν τα «σύνορά» της.

Στο κέντρο της πόλης, δεσπόζει το Ιστορικό Καφέ Festival 39, η ιστορία του οποίου ξεκινά το 1939, όπως φαίνεται εξάλλου και από το όνομά του. Στόχος του Festival 39 ήταν από την αρχή της δημιουργίας του να διαφυλάξει και να προβάλλει τις αξίες του παρελθόντος σε ένα σύχρονο περιβάλλον που σφύζει από ζωή!

Το Καφέ διατηρεί πολλά διακοσμητικά στοιχεία από τις αρχές του 1920, διάφορες αντίκες, παλιές γραφομηχανές, ταμειακές μηχανές, ένα υπέροχο γραμόφωνο, επιβλητικούς καθρέπτες, που προσδίδουν προοπτική στο χώρο, κορνιζαρισμένους σε σκούρα καφέ σκαλιστά ξύλινα πλαίσια, αρχοντικά σερβίτσια, κλπ. Επίσης τα γύψινα διακοσμητικά χαρακτηρίζουν ξεκάθαρα το Festival 39 με τα εντυπωσιακά βιτρό και την ιδιαίτερη επίπλωση να επικρατούν. Δερμάτινες κόκκινες βαριές πολυθρόνες, πολυέλαιοι, αυστηρά σκουρόχρωμα ξύλινα τραπέζια, λεπτομέρειες από πέτρα στους τοίχους, κάδρα με παλιές φωτογραφίες, μπροσούρες και διαφημιστικά της εποχής συνθέτουν ένα σκηνικό που μοιάζει να βγήκε από ταινία.

Σήμερα το Καφέ φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν στο χώρο του, εκτός από εξαιρετικής ποιότητας καφέ, ιδιαίτερα ποτά, ξεχωριστά κρασιά, προσεγμένες ποικιλίες, γλυκά, αλλά και πεντανόστιμα πιάτα ρουμανικής και διεθνούς κουζίνας.

FESTIVAL 39

Strada Republicii 62, Mπρασόβ 500030
Mπρασόβ, Ρουμανία
+40 743 339 909
support@festival39.com
www.festival39.com

Home


www.facebook.com/HistoricCafesRoute
www.instagram.com/historiccafesroute
@historiccafesroute

* Πηγή φωτογραφιών https://historiccafesroute.com
*H στήλη «Βόλτα» στα Ιστορικά Καφέ του Κόσμου είναι μια συνεργασία των «Χ.Ν» και του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμος Ιστορικών Καφέ».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα