Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Μπάχαλο” με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν. Χώρα

Αποκλεισμένοι… στο δρόμο τους έχουν βρεθεί οι κάτοικοι της οδού Στυλιανού Μακράκη στη Νέα Χώρα! Πριν από μια εβδομάδα κατ’ εφαρμογή μιας απόφασης της επιτροπής κυκλοφοριακού τοποθετήθηκαν απαγορευτικά στην κίνηση των οχημάτων από το νότιο τμήμα της οδού (μέσω της Σκίνερ).

 

Κάτοικοι της οδού Στ. Μακράκη συγκεντρώθηκαν χθες στο δρόμο προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τις αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έγιναν στην περιοχή της Ν. Χώρας.

Όπως τόνισαν στα “Χ.ν.” κάτοικοι της περιοχής που συγκεντρώθηκαν στο σημείο προκειμένου να ενημερώσουν τους δημοτικούς συμβούλους Ν. Βουρλάκη και Χ. Λουτσέτη: «Πλέον με αυτά τα απαγορευτικά εδώ και μια εβδομάδα δεν μπορείς να κατέβεις την Στυλ. Μακράκη όπως γίνονταν μέχρι τώρα, απαγορεύεται να ανέβεις από τη θάλασσα ειδικά το καλοκαίρι, δεν μπορείς να μπεις από τους άλλους δρόμους. Για να φτάσουμε με τα αυτοκίνητα θα πρέπει να έλθουμε από την Σελίνου, την πλατεία Γουνάκη και να κατέβουμε την Γουσταύου Φλωράνς και να μπούμε στην πάροδο Γουσταύου Φλωράνς η οποία μονίμως είναι κλεισμένη από παρκαρισμένα αυτοκίνητα! Η κατάσταση είναι απελπιστική και δεν μιλάμε για 2-3 κατοίκους αλλά πάνω από 50 άτομα, ενώ στο δρόμο λειτουργούν και ενοικιαζόμενα δωμάτια» μας λένε οι κάτοικοι.
Τα σήματα μπορεί να μπήκαν πριν από μια εβδομάδα αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να περάσει από Επιτροπή Κυκλοφοριακού, Ποιότητας Ζωής, Δημ. Κοινότητα, ρωτάμε τους κατοίκους, δεν ήσασταν ενήμεροι για αυτές τις εξελίξεις ;
«Όχι βέβαια, ουδέποτε μας ενημέρωσε ο οποιοσδήποτε! Σχέδια επί χάρτου! Δεν ξέραμε τίποτα. Μετά την τοποθέτηση των σημάτων μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο τεχνικών τον κ. Καλογριδάκη που μας είπε ότι η απόφαση είναι του Απρίλη του 2019 από την προηγούμενη δημοτική αρχή και δεν μπορούν να την αλλάξουν! Εμείς το μάθαμε τώρα γιατί αν ξέραμε κάτι πριν θα είχαμε αντιδράσει,θα είχαμε διαμαρτυρηθεί» λένε οι κάτοικοι που ετοιμάζουν και σχετικό υπόμνημα.
Επαγγελματίες τονίζουν πως στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής έρχονται συχνά να διαμείνουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που πλέον δεν μπορούν να τα προσεγγίσουν από τη στιγμή που δεν έρχεται ταξί, ενώ άλλοι μας εξηγούν πως ειδικά το καλοκαίρι επισκέπτες της Νέας Χώρας παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους σε διάφορα σημεία του δρόμου “μπλοκάροντας” την κίνηση.
«Αν υπάρξει καλή θέληση, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί αρκεί να δει και η δημοτική αρχή ότι η απόφαση αυτή ήταν λάθος και προκάλεσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυσε» λένε οι κ. Ν. Βουρλάκης και Χ. Λουτσέτης που δεσμεύτηκαν στους κατοίκους ότι θα μεταφέρουν το αίτημα τους στα αρμόδια όργανα του Δήμου και στη δημοτική αρχή.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα