Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο πλευρό της Εκκλησιαστικής Σχολής ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος

Στο πλευρό της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Κρήτης στέκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος , όπως φάνηκε από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στο Ηράκλειο.

Φορείς και Σύλλογοι που σχετίζονται με την Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης και ενδιαφέρονται για το μέλλον της, συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο καθώς και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και εκλεγμένο νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης κ. Πρόδρομο.

Όπως έγινε γνωστό, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Σχολάρχης κ. Θωμάς Παναγιώτου, οι Καθηγητές της Σχολής κ.Μιχαήλ Γαλανάκης και κ.Σπύρος Ξηρουχάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Κρήτης «Η Αγίας Τριάς», π. Αντώνιος Σαπουνάκης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο των Αποφοίτων, ο καθηγητής του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Ηρακλής Ρεράκης και πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων – απόφοιτος της Σχολής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης π.Ζαχαρίας Αδαμάκης και ο π. Ανδρέας Καλιοντζάκης, Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων της Σχολής καθώς και παλαιοί μαθητές της Σχολής που διακονούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και ανοικτή πατρική αγκαλιά όλους τους εκπροσώπους και άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους, που συμπυκνώνονται σε ένα: «Να μην κλείσει η Σχολή» όπως προβλέπει ο νόμος 4823/2021 να γίνει σε λίγους μήνες.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Σχολής, «ο Σεβασμιώτατος, ως γνήσιος Κρητικός Ιεράρχης, επεσήμανε ότι ποτέ η Εκκλησία της Κρήτης δεν συμφώνησε να κλείσει η Σχολή αυτή. Τουναντίον δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοια καταστροφική εξέλιξη για την ιστορική μας Σχολή και δήλωσε ότι θα συζητηθεί άμεσα το ζήτημα αυτό στην αυριανή συνεδρία (3-3-2022) της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, με στόχο να σταλεί επείγουσα επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, που να ζητά να αποτραπεί το κλείσιμο της Σχολής».

Μάλιστα δήλωσε με αποφασιστικότητα : «Αν χρειαστεί, θα πάω ο ίδιος στο Υπουργείο για το θέμα αυτό».

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ένοιωσαν την έμπρακτη συμπαράσταση που περίμεναν από τον αγαπητό και σεβαστό νέο Αρχιεπίσκοπο. Με νέες δυνάμεις και αποφασιστικότητα συμφώνησαν όλοι να σταθούν κοντά στις αποφάσεις της Εκκλησίας της Κρήτης και να αγωνιστούν για αυτό που όλοι ελπίζουν και περιμένουν : την Αναβάθμιση της Σχολής μας και όχι το κλείσιμό της.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα