Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

96 κιλά παράνομου καπνού εντόπισαν οι λιμενικές αρχές

Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού, για παραβάσεις του νόμου περί «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα», προχώρησαν χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων, εντοπίστηκε ο 31χρονος να παραλαμβάνει δέμα, το οποίο περιείχε τριάντα πέντε πλαστικές συσκευασίες καπνού για ναργιλέ, συνολικού μικτού βάρους τριάντα πέντε κιλών περίπου, χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ακολούθησε έλεγχος στο αυτοκίνητό του όπου βρέθηκαν άλλα σαράντα επτά κιλά, χωρίς την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι συσκευασίες καπνού, οι οποίες πρόκειται να παραδοθούν στο τελωνείο Χανίων.

Στη συνέχεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη ένας 38χρονος αλλοδαπός από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ως ο αποστολέας δέματος.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εννέα πλαστικές συσκευασίες καπνού για ναργιλέ, συνολικού βάρους εννέα κιλών, ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε καπνό για ναργιλέ, μικτού βάρους εξακοσίων σαράντα γραμμαρίων επτά πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα καπνικά προϊόντα, τα οποία δεν φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

 

(φωτό αρχείου)

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα