Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

?Οχι? σε πρωινά φροντιστήρια

´Οχι´ σε πρωινά φροντιστήρια λέει η ΕΛΜΕ Χανίων σε ανακοίνωσή της και εξηγεί: «Τον τελευταίο μήνα (Μάρτιο) απουσιάζουν από τα Λύκεια της πόλης μαθητές της Γ? τάξης του Λυκείου, υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, γιατί κάποια φροντιστήρια της πόλης κάνουν επιπλέον μαθήματα το πρωί, με την αιτιολογία ότι δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν την ύλη των εξετάσεων.
Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την τακτική σε μήνα που τα σχολικά μαθήματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Μας θλίβει το γεγονός ότι κάποιοι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, άνθρωποι που γνωρίζουν, όσο κι εμείς, τις διαστάσεις των προβλημάτων της εκπαίδευσης στη χώρα μας, επιβεβαιώνουν με τέτοιες πρακτικές την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης την οποία συστηματικά οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια. Η συστηματική απαξίωση των δημόσιων αγαθών μιας κοινωνίας -Παιδεία, Υγεία, Εργασία- μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει, πράγμα που επιβεβαιώνουν τα τεράστια αδιέξοδα που σήμερα ο τόπος και όλοι εμείς βιώνουμε».

ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Με άλλη ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρεται στα επιμορφωτικά σεμινάρια και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι σχολική σύμβουλος «προχώρησε σε προαιρετικό επιμορφωτικό σεμινάριο το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012. Κατανοήσαμε τα στενά χρονικά περιθώρια, αλλά διαφωνήσαμε με τις βεβαιώσεις παρακολούθησης που δόθηκαν στο τέλος, πράγμα που κάναμε γνωστό κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.
Οι βεβαιώσεις παρακολούθησης κατέστησαν αυτόματα ανενεργή την έννοια του προαιρετικού, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν να λάβουν μέρος την ημέρα του Σαββάτου λόγω των πολλών υποχρεώσεών μας, αλλά και της πενθήμερης εργασίας μας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα