Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Όχι για όλους οι γέφυρες στον Κλαδισό

Πανηγυρισμοί από την δημοτική αρχή Χανίων για τις δύο γέφυρες του Κλαδισού που παραδόθηκαν πρόσφατα «για τους πολίτες», όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων Παν. Σημανδηράκης, προσθέτοντας ότι: « πρόκειται για μια ειδυλλιακή και ασφαλή διαδρομή, η οποία θα αποτελέσει μια ακόμα ψηφίδα στο οραματικό έργο της μεγάλης περιπατικής διαδρομής από την Αγ. Κυριακή έως τους Αγίους Αποστόλους».
Ωστόσο αρκετοί πολίτες εκφράζουν τις διαμαρτυρίες τους ότι απαγορεύεται η διέλευση από τη γέφυρα με ποδήλατο, όπως φαίνεται σε σχετική ενημερωτική πινακίδα !
Μήπως όμως τότε είναι αυτονόητο ότι απαγορεύεται και η διέλευση αναπηρικών αμαξιδίων ΑμΕΑ;

Τόσα χρήματα καταναλώθηκαν για το έργο δεν μπορούσαν να βάλουν έναν ανθεκτικό τάπητα στην νέα ξύλινη γέφυρα, ώστε η διέλευση να είναι για όλους, αναρωτιούνται οι πολίτες αγανακτισμένοι.
Και εύλογη η αγανάκτηση.
Για ποιά ασφαλή διαδρομή κάνει λόγο η δημοτική αρχή και για ποιούς πολίτες δόθηκε προς χρήση, αφού πρακτικά έτσι εξαιρεί ΑμεΑ και ποδηλάτες από την συγκεκριμένη διαδρομή;
Κατά τα άλλα ο δήμος Χανίων, κάνει εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  στο πλαίσιο της «εκπαίδευσης προς μια διαφορετική κουλτούρα».
Αυτή η κουλτούρα όμως πρέπει πρώτα να εφαρμόζεται «εκ των έσω» αλλιώς όλα αυτά ακούγονται.. λόγια του αέρα.

6 Comments

  1. Το κείμενο δεν είναι κατανοητό, τι ακριβώς απαγορεύεται; Η διέλευση της γέφυρας με καβάλα στο ποδήλατο; Ή ακόμα και να περάσεις την γέφυρα σπρώχνοντας το ποδήλατο και μετά να συνεχίσεις την διαδρομή καβάλα στο ποδήλατο,; Δηλαδή να μην προβλέπεται η διαδρομή για ποδήλατα;

  2. Η αλήθεια είναι πως το κείμενο είναι κατανοητό, αλλά τόσο απίστευτο το περιεχόμενο του που νομίζει κανείς πως δεν κατάλαβε. Πάντως δεν νομίζω να νοιάζονται για τον τάπητα ( κάτι τέτοιο θα σήμαινε να μην κάνουμε μπάνιο γιατί θα βραχεί το μαγιό ), αλλά τους ήρθε η κατάπτυστη ιδέα στα άδεια τους κεφάλια να κάνουν μια διαδρομή μόνο για πεζούς

  3. Είναι λάθος η διατύπωση στη ταμπέλα της φωτογραφίας που μπήκε για μια μέρα πριν τα εγκαίνια αφού προφανώς δεν απαγορεύονται τα ποδήλατα αλλά η ποδηλασία επί των γεφυρών. Είναι άξιο απορίας γιατί επιλέχθηκε αυτή η προειδοποίηση η οποία υπήρξε μόνο για μια μέρα πριν τα εγκαίνια κι όχι οι άλλες ταμπέλες πάνω στις δυο γέφυρες που λένε ότι τα ποδήλατα πρέπει να μεταφέρονται στα χέρια από τους αναβάτες τους πάνω στις γέφυρες, ότι δηλαδή ισχύει οπουδήποτε κινούνται πεζοί στα πεζοδρόμια, στους πεζόδρομους κτλ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες