Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χιλιάδες επισκέπτες

Με καλούς οιωνούς ξεκινά -και μάλιστα αρκετά νωρίς- η φετινή τουριστική περίοδος για τα Χανιά. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, για πρώτη φορά, από είκοσι αεροδρόμια της Ευρώπης έχουν προγραμματιστεί πτήσεις τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, με εταιρείες χαμηλού κόστους, προς το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” και ειδικότερα με τις Ryanair, Norwegian, Cimber Sterling και EasyJet.
Ειδικότερα, αναχωρήσεις, έχουν προγραμματιστεί από αεροδρόμια ευρωπαϊκών πόλεων και χωρών όπως Μπέργκεν, Μπολόνιας, Βρυξελλών, Κοπεγχάγης, Ντίσελτορφ, Φραγκφούρτης, Ελσίνκι, Μιλάνου, Γλασκώβης, Οσλο, Πάφου, Ρώμης, Πάφου, Στοκχόλμης,  Δανίας, Αγγλίας και Πολωνίας.
Oι πτήσεις ξεκινούν από την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαρτίου, με άφιξη των εταιρειών Ryanair και EasyJet.

“Η κρουαζιέρα καλά κρατεί”
Την ίδια ώρα, 64 κρουαζιερόπλοια, με τα ως σήμερα στοιχεία κρατήσεων, αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι της Σούδας και των Χανίων τη φετινή χρονιά.
Συγκεκριμένα εκτός τις γνωστές από την περσινή περίοδο εταιρείες CARRIBEAN, AZAMARA, CELEBRITY και MANO CROUISE και άλλες εταιρείες έχουν εντάξει ως προορισμό τους τα Χανιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια της εταιρείας SEABOURN cruise που θα “κάνουν ποδαρικό” τη φετινή χρονιά στις 10 Απριλίου με το κρουαζιερόπλοιο SEABOURN LEGEND να μεταφέρει περίπου 700 επιβάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος συμμετοχής στην κρουαζιέρα είναι από 3.000 έως 11.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα άφιξης των κρουαζιερόπλοιων ξεκινάει στα μέσα Απριλίου και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο.
«Είναι πολύ σημαντικό για την τοπική μας οικονομία η συστράτευση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων σε θέματα τουρισμού φορέων (ΕΒΕΧ, Δήμοι κ.λπ.) για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος», επεσήμανε μιλώντας στα “Χανιώτικα Νέα” η Μαρία Κοκκινάκη, εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Χανίων.
«Τα αποτελέσματα είναι θετικά, η προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και έναν χρόνο αρχίζει να έχει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, με την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, από νέες και αναξιοποίητες τουριστικές αγορές όπως του τουρισμού κρουαζιέρας και των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, που τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε εμβρυακό στάδιο», πρόσθεσε η κα Κοκκινάκη, τονίζοντας ότι «φέτος για πρώτη φορά έχουμε ξεπεράσει σε αριθμό πτήσεων των λεγόμενων εταιρειών χαμηλού κόστους, προορισμούς που είχαν εδώ και χρόνια την πρωτοκαθεδρία, όπως η Ρόδος και δεν το αναφέρω αυτό γιατί λειτουργούμε ανταγωνιστικά προς άλλες περιοχές και προορισμούς αλλά για να αναδείξω ότι η συνεργασία και η συστράτευση όλων των θεσμικών προς έναν στόχο, έχει άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα».
«Ως Δήμος Χανίων, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και αναπτύσσουμε στρατηγικές προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του κινητήριου μοχλού της τοπικής μας οικονομίας, που είναι ο τουρισμός με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλες τις επαγγελματικές ομάδες του τόπου μας.
Ο αγώνας και η προσπάθεια, θέλω να σας αναφέρω ότι πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπος γιατί μόνον τότε θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και εφόσον αναδείξουμε με αυστηρά πρότυπα και πειθαρχία τη φιλοξενία, την ασφάλεια, την ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και τέλος τον σεβασμό σε κάθε επισκέπτη του τόπου μας”, κατέληξε η κα Κοκκινάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα