Την άποψη των κατοίκων σε περιοχές της Κισάμου καταγράψαμε με αφορμή τις έντονες κατολισθήσεις που παρατηρούνται τελευταία λόγω των βροχοπτώσεων.
Ο ηλικιωμένος αγρότης και παλιός λαγουτιέρης στα Τοπόλια, Μιχάλης Πολυχρονάκης μας είπε: «Ο δρόμος του φαραγγιού έχει μεγάλη ιστορία και άρχισαν οι εργασίες πριν από εκατό χρόνια. Κι ενώ εκείνα τα δύσκολα χρόνια κατόρθωσαν οι άνθρωποι της εποχής -πελεκώντας τα βράχια- να διανοίξουν αυτό το τούνελ που έχουμε σήμερα, οι μετέπειτα πολιτικοί και κυβερνήσεις έπρεπε να είχαν διανοίξει ένα σύγχρονο για καλύτερη εξυπηρέτηση των μετακινουμένων. Το συγκεκριμένο αποτελεί ιστορικό μνημείο και χρειάζεται σεβασμό και περισσότερη ανάδειξη. Θέλω, όμως, να επισημάνω ότι πριν από τους εμπρησμούς, το 1998, το 2000 και το 2002 που κατέκαψαν τον φυσικό πλούτο του φαραγγιού και της περιοχής από θάμνους και δέντρα, δεν γίνονταν κατολισθήσεις».
Ο διευθυντής του Γυμνασίου στο Καστέλι, Μιχάλης Στρατάκης μας είπε για το περιστατικό με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ: «Μαθητές δικούς μας, από το 1ο Γυμνάσιο, είχε πάει στα Εννιά Χωριά το λεωφορείο και στην επιστροφή έτυχε αυτό το κακό. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα αλλά στην εποχή της τεχνολογίας αποτελεί παράλειψη που δεν έχει εξευρεθεί λύση με νέα διάνοιξη τούνελ και παραμένει το σημερινό για ιστορικούς λόγους».
Αγωνία κατοίκων για τις κατολισθήσεις
