Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ & ΕΠΙ Τ ΑΥΤΑ

Οι προσπάθειες ετών, φορέων και πολιτών, για την παραχώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της έκτασης των Αγίων Αποστόλων, της πισίνας του πρώην Ξενία και των Τάφων Βενιζέλων, επιτέλους δικαιώνονται.
Η παραχώρηση των ακινήτων αυτών αποτελεί γεγονός καθώς υπερψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική.
Και επειδή, τελευταίως, μόνον αρνητικές ειδήσεις απασχολούν την επικαιρότητα, μπορούμε να αναφωνήσουμε: «Επιτέλους και κάτι ευχάριστο».
Και ακόμη, επειδή δεν πρέπει μόνο να γκρινιάζουμε αλλά και να επικροτούμε τις αποφάσεις που σχετίζονται με το συμφέρον του τόπου, αξίζει εύφημη μνεία στον Δήμο Χανίων που πέτυχε αυτή τη νίκη.
Το νέο ´στοίχημα´ είναι η αξιοποίηση των εκτάσεων αυτών προς όφελος, πάντα, της τοπικής κοινωνίας.
• Η περιοχή των Αγίων Απόστολων να παραμείνει μια όαση αναψυχής για τους Χανιώτες, ελεύθερη και ανοιχτή πάντα στους πολίτες. Χωρίς, φυσικά, τσιμέντο.
• Η πισίνα του Ξενία να αποκατασταθεί – αξιοποιηθεί γιατί η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα είναι απαράδεκτη. Επείγει να γίνουν έργα αποκατάστασης του χώρου. Και όχι να έχει την τύχη άλλων δομών, όπως για παράδειγμα το παλιό Νοσοκομείο, που είναι αφημένο στη μοίρα του.
• Η τοποθεσία των Τάφων των Βενιζέλων να αναδειχθεί περισσότερο καθώς αποτελεί, όχι μόνον ένα σημαντικό μνημείο αλλά, πόλο έλξης επισκεπτών.
Τώρα τον λόγο έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία σε συνεργασία με τους φορείς και την ίδια την κοινωνία μπορεί και πρέπει να αναδείξει αλλά και να προστατεύσει τον πλούτο τον οποίο αποκτά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα