Την τέταρτη σερί νίκη έχει την ευκαιρία να πετύχει σήμερα στις 3μμ στο Μάλεμε ο Πλατανιάς με αντίπαλο τον Εθνικό Αστέρα για να εδραιωθεί ακόμα περισσότερο στην κορυφή της βαθμολογίας της Β´ Εθνικής.
Απέναντι του θα βρει μία από τις πιο έμπειρες ομάδες της κατηγορίας που όμως αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολο το μέλλον της στην κατηγορία. Πάντως εξακολουθεί και παλεύει όλα τα παιχνίδια και διαθέτει μαζί με τους Χανιώτες την καλύτερη άμυνα με μόλις 3 γκολ παθητικό.
Αν όμως οι γηπεδούχοι αγωνιστούν με σοβαρότητα και δεν επαναπαυθούν στις δάφνες της Λάρισας τότε μπορούν να επεκτείνουν το νικηφόρο σερί τους.
Ο Τίμος Καβακάς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο Πάγκαλος στην αποστολή αφήνοντας εκτός 19άδας τον Δρακάκη. Αλλωστε ο τελευταίος είχε κοπεί την τελευταία στιγμή και στη Λάρισα ενώ σήμερα θα μείνει ένας ακόμα παίκτης εκτός 18άδος.
Διαιτητής θα είναι ο Λαμπρόπουλος από την Ηλεία με βοηθούς τους Τσιμίκο (Αχαϊας), Νενεκούμη (Αργολίδας), 4ο τον Ηρακλειώτη Ζαχαριουδάκη και παρατηρητή διαιτησίας τον Αθηναίο Σωμαρακάκη.
To υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής (3μμ)
Παναχαϊκή-Ηρακλής Ψαχνών: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Διαγόρας-Αναγ. Γιαννιτσών: Κορδολαίμης (Πειραιά)
Πανσερραϊκός-Φωκικός: Αμπαρκιόλης (Μακεδονίας)
Καλλονή-Αναγ. Επανωμής: Κουτσιαύτης (Αρτας)
Βύζας Μεγ.-Αγρ. Αστέρας: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
Βέροια-Θρασύβουλος: Βρακάς (Εύβοιας)
Πανθρακικός-Λάρισα (6μμ): Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Πιερικός-Καλλιθέα: Σωσώνης (Φθιώτιδας)
Πήρε Πατακάκη και Λίκα στους Νέους:
Στην απόκτηση του Αργύρη Πατακάκη από την Ασπίδα αλλά και του Μανόλη Λίκα από την Ιωνία 2000 προχώρησε η ομάδα Νέων του Πλατανιά, για τη στελέχωσή της ενόψει της συνέχειας του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Football League.
Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός Πατακάκης (γεν. 1992) που προέρχεται από την Δράμα είχε διακριθεί ιδιαίτερα κατά την περσινή σεζόν με τότε προπονητή τον νυν της Κ-19 του Πλατανιά, Νίκο Πασβάντη, σημειώνοντας 14 γκολ στην Α´ ΕΠΣΧ (φέτος σκόραρε 3 φορές) ενώ ο 18χρονος Λίκας (γεν. 1994) σκόραρε από μία φορά πέρυσι και φέτος.
Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΟΧ
Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες πραγματοποιήθηκε χθες από τον Α.Ο. Χανιά το μεσημέρι της Τρίτης η κλήρωση της πρώτης λαχειοφόρου αγοράς, στο ξενοδοχείο “Σαμαριά” και τον τυχερό λαχνό (188) τον τράβηξε υπάλληλος του ξενοδοχείου (φωτ.) . Η σχετική ανακοίνωση
“Η διαδικασία της πρώτης κατά σειρά λαχειοφόρου αγοράς του ΑΟΧ ολοκληρώθηκε σήμερα (σ.σ. Τρίτη 23/1) με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Σαμαριά. Τον τυχερό κλήρο υπ´αρ.188 τράβηξε υπάλληλος του ξενοδοχείου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ο Α.Ο.Χ. επιθυμει να ευχαριστήσει θερμά τους Χανιώτες για την ανταπόκριση τους και να υπενθυμίσει ότι από την Τετάρτη θα κυκλοφορήσουν οι κλήροι της επόμενης λαχειοφόρου αγοράς με ορισθείσα ημερομηνία κλήρωσης την Τρίτη 7/2 κατά την ίδια διαδικασία”.
Blue Boys: Στηρίζουν ΑΟΧ, αναγνωρίζουν την προσπάθεια του Πλατανιά
Την στήριξη στην ομάδα παρά το άσχημο αποτέλεσμα εκφράζουν οι φίλαθλοι του ΑΟΧ “Blue Boys” που παράλληλα αναγνωρίζουν την πολύ καλή παρουσία των παικτών του Πλατανιά.
Επίσης καταδικάζουν το επεισόδιο στο αγώνα των γυναικών. Μεταξύ άλλων αναφέρουν:
“1. Καταδικάζει το μεμονωμένο γεγονός που έλαβε χώρα στο Ε.Σ.Χ. στο παιχνίδι της γυναικεία ομάδας του ΑΟΧ με τον Σταυρό Καλυθίων το οποίο επισκίασε τη νίκη της ομάδας. Η σωστή και υγιής προσπάθεια της ομάδας δεν μπορεί να αμαυρωθεί από το συγκεκριμένο περιστατικό και είναι άδικο να της επιρρίπτουν ευθύνες
2. Στηρίζουμε την ομάδα μας παρά το ατυχές αποτέλεσμα με την ομάδα του Ρούβα. Ζητάμε όμως κατάθεση ψυχής σε κάθε αγώνα!
3. Χαιρόμαστε για την αθρόα προσέλευση φιλάθλων στο γήπεδο Περιβολίων (μεταξύ των οποίων φίλοι και μέλη της ομάδας του Πλατανιά)…
4. Τέλος, ανεξάρτητα οπαδικής προτίμησης και των όποιων διαφορών που υφίστανται ακόμα ανάμεσα στην ομάδα μας και αυτή του Πλατανιά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την μέχρι σήμερα αγωνιστική εικόνα των ποδοσφαιριστών του”
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ
Για τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου θα παίξουν σήμερα:
Β´ κατηγορία (15.00)
Α.Ε. Κυδωνίας-Ένωση Θ.Κ. στον Αλικιανό, Γιουματζίδης (Κωνσταντόπουλος-Αναστασάκης), Δεδότσης
Νέοι Χανίων-Φωστήρας στις Μουρνιές, Σγουράκης (Κατσαρός-Γιαννουλάκης Χρ.), Κουρκούνας
Γ´ κατηγορία (15.00)
ΙΝΚΑ-Νέος Σαμψών στα Νεροκούρου, Κασσελάκης (Κατερουδάκης-Χάμπας), Γιαννακάκης
Απτερα-Ατρόμητος στη Σούδα, Μάρκου (Κεζέμπογλου-Βραχνάκη), Καούκης
Οι υπόλοιποι αγώνες της Γ´ κατηγορίας:
ΑΕΚ Χανίων-Ίκαρος Τ. 6-2
Ακόμα περισσότερο απομακρύνθηκαν από τον τρίτο οι “κιτρινόμαυροι” με τη νίκη αυτή. Ο Τσαγκαράκης πέτυχε τα 4 από τα τέρματα τους (23´ φάουλ, 64´ σουτ, 84´ κεφαλιά, 86´ σουτ) και ο Σταμπουλής τα υπόλοιπα δύο με σουτ (26´, 42´). Για την ομάδα του Ταυρωνίτη είχε ανοίξει το σκορ ο Κινδύνης στο 20´ και είχε ισοφαρίσει 2-2 ο Κουκουλάς στο 35´. Στο 23´ αποβλήθηκε ο Γ. Παπαβασιλείου και οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Παναγόπουλου τόσο για την αποβολή όσο και για ένα πέναλτι που θεωρούν ότι δεν δόθηκε στον Κινδύνη στο 70´. Αλλά και για οφσάιντ στη φάση του 3-2 στο 42´ που θεωρούν ότι δεν υπέδειξε ο αρμόδιος βοηθός.
Νέοι Μινωταύρου-Υρτακίνα 2-2
Ολα έγιναν στο α´ ημίχρονο με την ομάδα της Καντάνου να προηγείται δύο φορές με σουτ των Κριμπιζάκη στο 18´ και Μανουσάκη στο 37´ και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν ισάριθμες με τέρματα που πέτυχε ο Ι.Γ. Γκογκολάκης.
Πέργαμος-Σφακιά 0-0
Την μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη την έχασε η ομάδα των Βρυσσών όταν στο 15´ ο Μαυρομιχελάκης κέρδισε πέναλτι από τον Μαυριγιαννάκη. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ι. Στ. Χωραφάκης όμως ο Μανόλης Τζωρτζάκης απέκρουσε κρατώντας το “0” και αήττητους τους φιλοξενούμενους που είχαν δοκάρι στο 40´ με τον Ψαθάκη.
Τάλως – Νέοι Περιβολίων 3-0 α.α.
Βαθμολογία (10 αγώνες): ΑΕΚ Χανίων# 26 48-7, ΙΝΚΑ* 16 21-12, Πέργαμος 16 16-17, Σφακιά# 16 15-8, Απτέρα* 14 23-22, Νέοι Μινωταύρου 14 18-20, Υρτακίνα 13 16-21, Τάλως 12 18-25, Ικαρος Τ.# 11 16-17, Νέος Σαμψών* 11 17-19, Ατρόμητος*# 2 14-33, Νέοι Περιβολίων αποχώρησαν
Σημ.: Οι ομάδες με # έχουν -2 βαθμούς από πέρυσι.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Β´
Διαγόρας-Ποσειδών Τσικ. 1-4
Σε αγωνιστική άνοδο η ομάδα των Τσικαλαριών προηγήθηκε 0-2 στο α´ μέρος με γκολ του Κουράκη στο 28´ με εκτέλεση φάουλ και σουτ του Κουρκουμελάκη στο 44´. Στο 47´ ο Βορεινάκης μείωσε με σουτ όμως στο 65´ ο Κουρκουμελάκης με κεφαλιά πέτυχε το 1-3 για να κλείσει το σκορ ξανά με κεφαλιά ο Σωμάκης στο 78´.
Διαιτητής ήταν ο Χρ. Γιαννουλάκης.
Διαγόρας: Μανανεδάκης, Ντούε, Βαρίκος, Πελεκούδας, Φουρτινάκης Δ., Βορεινάκης, Καραγιαννάκης Π. (46´ λ.τρ. Τσισμενής), Κοκολογιάννης (85´ Μανιουδάκης), Μαδαριωτάκης Στ., Μαδαριωτάκης Ολ., Πρέγκα
Ποσειδών: Χατζησταύρος, Δρεττάκης, Περράκης, Δασκαλάκης, Σκορδυλάκης, Ντακάκης (52´ Φαραζής), Σωμάκης, Κουράκης (82´ Μπραουδάκης), Σέρμπαν (62´ Τζεβελέκος), Προεστάκης, Κουρκουμελάκης
* Το ΔΣ και οι παίκτες του Διαγόρα εύχονται στον ποδοσφαιριστή του συλλόγου Δημήτρη Κοκολογιάννη να του ζήσει ο διάδοχος και καλή επιτυχία στο νέο ρόλο του “χαζομπαμπά”.
Αρης Βουκ.-Απόλλων 1-2
Μεγάλο διπλό για την ομάδα του Αγ. Ιωάννη απέναντι σε μία ομάδα που προερχόταν από 4 νίκες χωρίς να δεχθεί ούτε γκολ. Μόλις στο 7´ ο Σολανάκης πέτυχε το 0-1 με σουτ για να ισοφαρίσει στο 20´ ο Γιανναράκης με μακρινό σουτ. Με την έναρξη της επανάληψης όμως στο 46´ ο Νταουντάκης με κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους που απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα στο 67´ όταν είδε την 2η κίτρινη ο Λιανιδάκης -στο φ. αγώνος γράφτηκε και ο Μάνης που ήταν εκτός αποστολής.
Από την διαιτησία του Ούτα έχουν φοβερά παράπονα οι γηπεδούχοι. Οπως υποστηρίζουν για πρώτη φορά φέτος διαμαρτύρονται για διαιτησία καθώς θεωρούν παντελώς άδικη την αποβολή με 2η κίτρινη του Στ. Λιανιδάκη -πρώτη κόκκινη μετά από δύο χρόνια στην ομάδα- και ότι ο διαιτητής εκνεύρισε τους παίκτες με τα ανάποδα σφυρίγματά του ανεχόμενος το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων τους.
Αρης Β.: Καραγιαννάκης, Φραντζεσκάκης, Καραπατάκης, Μελετάκης, Καλαϊτζάκης (75´ Γεωργουσάκης), Κυπραίος, Τοντόροφ (46´ Περράκης), Τσομπάνογλου Γ., Χατζημαρινάκης (83´ Καρακώστας), Λιανιδάκης, Γιανναράκης
Απόλλων: Καμπάκης, Γεμισάϊ, Κατσομπενάκης, Σολανάκης, Χαριτάκης (79´ Πετράκης), Μαθιουδάκης, Χαιρετάκης, Παπαδάκης, Νταουντάκης (64´ Τζεμανάκης), Παρδαλάκης, Σταθάκης
Νέος Αστέρας-Σπάθα 1-3
Φορμαρισμένη τελευταία η ομάδα του Κολυμπαρίου εδραιώθηκε στην 2η θέση ενώ για τους γηπεδούχους αυτή ήταν η 4η σερί ήττα. Πάντως ο Ν. Αστέρας άνοιξε πρώτος το σκορ με τον Γιάννη στο 48´ που αξιοποίησε ασίστ του Καρεφουλίδη όμως μέσα σε 12 λεπτά ήρθαν τα πάνω κάτω. Στο 61´ ο Παπαδομανωλάκης ισοφάρισε με πλασέ ενώ στο 67´ ο Μοσχανάκης έκανε το 1-2 και στο 72´ από ασίστ του τελευταίου ο Μπαμπουνάκης το τελικό σκορ. Δύο λεπτά νωρίτερα (70´) αποβλήθηκε ο Σταματάκης των γηπεδούχων.
Διαιτητής ήταν ο Φραντζολάκης
Ν. Αστέρας: Σύκας, Τσαμαντάκης, Παπουτσάκης, Σταματάκης, Κασιμάτης, Μανουσάκης, Χατζάκης (73´ Δαμουλάκης), Καραφουλίδης, Γιάννης, Βροντάκης (85´ Χελάντερ), Μόσχος (78´ Ζαχαριουδάκης)
Σπάθα: Μαναράκης, Μαλακωνάκης Γ., Τσαβαρής, Νούσης (55´ Αγγελάκης Β., 75´ Κορωνιωτάκης), Κουριδάκης (55´ Μαραγκουδάκης), Παπαδομανωλάκης, Πενταράκης Αλ., Μπουζάκης, Χρυσαφάκης, Μοσχανάκης, Μπαμπουνάκης
Δάφνη-Ιδομενέας 1-2
Ο Ν. Κελλάκης με κεφαλιά στο 20´ άνοιξε το σκορ και ο ίδιος παίκτης στο 70´ με σουτ το… έκλεισε αφού ενδιάμεσα ο Κουτσουπάκης είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 50´ με σουτ έξω από την περιοχή.
Διαιτητής ήταν ο Ούτας
Δάφνη: Τσακαλάκης, Μανταδάκης (80´ Μπεκιαράϊ), Σταυρουλάκης Γ. (66´ λ.τρ. Κοκολάκης Μ.), Μπερικάκης Π., Καπριδάκης, Μυριδάκης, Σταυρουλάκης Γερ. (73´ Μοχλάκης Ε.), Νιώρας, Κοκολάκης Ι., Κοκολάκης Π.Ι., Κουτσουπάκης
Ιδομενέας: Καλλίνικος, Παπαντωνάκης, Πάλλης, Βιττωράκης (70´ Κελλάκης Δ.), Τζατζιμάκης, Καστρινάκης, Δασκαλάκης, Κουρκούνας (70´ Τσουπάκης), Βούρβαχης (60´ Δημοτάκης), Κελλάκης Ν., Θεοδωράκης
Αλμυρός-Παγχανιακός 1-1
Μία από τις σημαντικότερες φετινές εκπλήξεις σημειώθηκε στο Νιο Χωριό αφού τις δύο ομάδες χώριζαν 34 βαθμοί. Μάλιστα οι αξιόμαχοι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ από το 35´ με αυτογκόλ του Φραγγεδάκη και ισοφαρίστηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με πέναλτι που κέρδισε ο Γιούλας και εκτέλεσε εύστοχα ο Λιανιδάκης. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες αφού στο 75´ αποβλήθηκαν οι Κουτσάκης και Παντελακάκης.
Διαιτητής ήταν ο Μπερτάκης
Αλμυρός: Μπαϊλάκης Μ., Κουτσάκης, Κοκολάκης Στ., Λαζάροβ (85´ Τσακαλάκης), Θωμόπουλος, Μπαϊλάκης Ε., Δασκαλάκης Β., Σταυρουλάκης, Αποστολάκης Α., Κοκολάκης Ι., Μαυρούλης Π.
Παγχανιακός: Παπαδομανωλάκης, Μπαρδάτσος (80´ Τσιάβος), Σκεπασιανός (55´ Παντελακάκης), Καραχάλιος, Φραγγεδάκης, Φαντάκης, Κυριακίδης (46´ Λιανιδάκης), Δελιάνοβ, Μακρής-Τσαλίκης, Κόσεκ, Γιούλας
Χάλης-Πλάτανος 5-1
Επανήλθε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές η ομάδα του Βαρυπέτρου που βρήκε αντίσταση μονάχα στο α´ 45λεπτο. Τότε πέτυχε μονάχα ένα τέρμα με πλασέ του Μποντούρι στο 26´ από φάουλ του Ν. Νικολιουδάκη αλλά αρκετά νωρίς στο β´ μέρος “καθάρισε” τον αγώνα με διαγώνιο σουτ του βακάκη στο 51´ και πλασέ του νεαποκτηθέντα από την Δόξα Μπέϊντο στο 58´ έπειτα από πάσα του Λιονάκη.
Ξανά ο Μπέϊντο στο 67´ αξιοποίησε πάσα του Μποντούρι γράφοντας το 4-0 και από ασίστ του Μπόζη ο Ν. Νικολιουδάκης σημείωσε ένα ακόμα τέρμα στο 72´ πριν μειώσει ο Ν. Καρεφυλλάκης με κεφαλιά στο 80´
Διαιτητής ήταν ο Μιχελάκης
Χάλης: Κουντής (75´ Κτιστάκης), Τσαγκαράκης, Κουφάκης, Βακάκης, Νικολιουδάκης Ι., Παπαδημητράκης, Μπουτζαλής (72´ Μπόζης), Μπέϊντο, Λιονάκης (62´ Μανωλακάκης), Νικολιουδάκης Ν., Μποντούρι
Πλάτανος: Πανιεράκης, Ζουριδάκης, Ασγουδάκης (35´ Καρεφυλλάκης Ν.)Βεστάκης Ν. (75´ Καρλάκης), Λουπασάκης, Παληάμπελος (55´ Ντεντάκης Β.), Καρεφυλλάκης Σ., Ξηρουχάκης, Στεφανάκης, Τόμα, Ουρούκου
Διγενής-Αμιλλα 2-4
Αρκετή αντίσταση προέβαλε ο ουραγός στα Π. Ρούματα και μέχρι το 80´ ήταν μέσα στο παιχνίδι. Στο 20´ από πλάγιο του Ορνεράκη ο Μαυρομάτης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για να λήξει το α´ ημίχρονο ισόπαλο με εκπληκτικό σουτ του Ι. Κουμάκη στο 40´. Στο 62´ από φάουλ του Καραγιαννάκη ο Κοντεκάς με κεφαλιά έκανε το 1-2 και στο 67´ από κόρνερ του Μ. Σωφρόνογλου ο Ορνεράκης πέτυχε ένα ακόμα τέρμα για τους φιλοξενούμενους. Στο 80´ ο ξανά ο Ι. Κουμάκης με πλασέ μείωσε σε 2-3 αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Κατάκης με σέντρα-σουτ σφράγισε τη νίκη της Αμιλλας.
Διαιτητής ήταν ο Ντοκάκης
Διγενής: Βαλυράκης, Μοτάκης Ι., Κατζάκης Α.Ι., Παναγιωτάκης Στ., Γκούβερης, Λιονάκης Κ., Μπομπολάκης Σπ., Τσιχλάκης, Παναγιωτάκης Χ., Κουμάκης Ι., Νικολαντωνάκης
Αμιλλα: Φραγκουλάκης, Σωφρόνογλου Μ., Κοπανάς, Βερυβάκης (70´ Μουντάκης), Μαυρομάτης, Κόσικ, Καραγιαννάκης, Βουρδουμπάς, Ορνεράκης, Κοντεκάς (64´ Κατάκης), Παγωνάκης