Παραβιασμένες βρήκαν χθες νωρίς το πρωί τις πόρτες του γραφείου του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και του Δασονομείου οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Δασών Ν. Χανίων. Εντύπωση πάντως προκαλεί η διαπίστωση ότι ο δράστης ή οι δράστες δεν αφαίρεσαν κανένα αντικείμενο ή έγγραφο από τις συγκεκριμένες Υπηρεσίες, γεγονός το οποίο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στόχος τους να ήταν να στείλουν ένα «μήνυμα» εκφοβισμού.
«Η Υπηρεσία χθες σταμάτησε να εργάζεται στις 6 το απόγευμα, όταν έφυγε ο τελευταίος της υπάλληλος. Σήμερα το πρωί, λοιπόν, στις 7.20 που ήρθε ο πρώτος υπάλληλος, αντίκρισε τις δύο πόρτες του γραφείου του Εθνικού Δρυμού και του Δασονομείου, που έχει την ευθύνη του Εθνικού Δρυμού, παραβιασμένες», ανέφερε, μιλώντας στα «Χ.Ν.», ο δασολόγος και τμηματάρχης Προστασίας και Διαχείρισης Δασών Ν. Χανίων, Γιάννης Φωτάκης και πρόσθεσε ότι αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, Ασφάλεια και Σήμανση, οι οποίες και επιλήφθηκαν του συμβάντος.
Συνεχίζοντας ο κ. Φωτάκης επεσήμανε ότι όπως διαπιστώθηκε ο δράστης ή οι δράστες δεν αφαίρεσαν κανένα αντικείμενο ή υπηρεσιακό έγγραφο, γεγονός το οποίο μπορεί να ερμηνευτεί ότι στόχος τους ήταν να στείλουν κάποιο «μήνυμα».
«Δεν διαπιστώσαμε να λείπει το οτιδήποτε. Κατά συνέπεια αυτό αφήνει κάποια ανοιχτά ζητήματα ερμηνειών. Στα συγκεκριμένα γραφεία είχαν διεξαχθεί οι προανακρίσεις και η λήψη καταθέσεων για τη λαθροθηρία στον Εθνικό Δρυμό και συνεπώς το μυαλό μας πάει σε μιας μορφής ´μήνυμα´. Ωστόσο, αυτό είναι εντελώς συγκεχυμένο και δεν τεκμαίρεται από πουθενά. Πάντως δεν λείπει το παραμικρό που σημαίνει ότι το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία ή το οικονομικό όφελος. Από εκεί και πέρα το συμβάν παραμένει ανοιχτό στα συμπεράσματα του κάθε ανθρώπου».
Δολιοφθορά στο Δασαρχείο Χανίων
