Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σφράγισμα καταστημάτων

Λειτουργούσαν χωρίς άδεια για… χρόνια διάφορα καταστήματα στα Χανιά, στα οποία -την τελευταία χρονιά- ο Δήμος προχώρησε στο σφράγισμά τους. Στους 11 μήνες του 2011 έχουν καταγραφεί 15 οριστικές σφραγίσεις και άλλες 15 προσωρινές από τη Δημοτική Αστυνομία, που αφορούν επιχειρήσεις που δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες ή που είχαν προχωρήσει σε υγειονομικές παραβάσεις ή παραβάσεις που αφορούν την ηχορρύπανση.
Παράλληλα, ανάμεσα στις 120 νέες άδειες, που δόθηκαν μέχρι προχθές, υπήρχαν πολλές που αφορούσαν καταστήματα που δεν είχαν άδεια, αλλά έσπευσαν να τις εκδώσουν.
«Οι παρεμβάσεις μας ως Δημοτική Αστυνομία και οι έλεγχοι που γίνονται αυτεπάγγελτα σε όλα τα καταστήματα έχουν αυξηθεί και πάρα πολλά από αυτά που δεν είχαν καθόλου άδεια, μετά τη συνεχή κίνηση της Δημοτικής Αστυνομίας και ξέροντας ότι γίνονται έλεγχοι προχώρησαν στην έκδοση αδειών και  στην τήρηση της νομοθεσίας», δηλώνει ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία, κ. Μανούσος Λιονάκης.
Αναφορικά με το σφράγισμα καταστημάτων από την 1/1 έως τις 29/11, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας, έγιναν τα παρακάτω:
– Οριστικές σφραγίσεις:  Εχουν γίνει 15 οριστικές σφραγίσεις σε καταστήματα χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. «Αυτοί οι ιδιοκτήτες δεν είχαν καμία άδεια, είχαν ανοίξει… έτσι. Ορισμένα από αυτά ήταν πολλά χρόνια· ένα χαρακτηριστικά ήταν 10 χρόνια ανοιχτό χωρίς άδεια!», λέει ο κ. Λιονάκης. Σημειώνεται ότι γι’ αυτές τις περιπτώσεις, πέρα από το κλείσιμο, υπάρχουν και διοικητικά πρόστιμα. Από τις δεκαπέντε επιχειρήσεις σε τρεις εξ αυτών εκτελέσθηκε η σφράγιση και στη συνέχεια αποσφραγίσθηκαν μετά από έκδοση άδειας, τρεις παραμένουν σφραγισμένες και άλλες εννιά έκλεισαν.
– Προσωρινές σφραγίσεις: Εχει αποφασιστεί η σφράγιση 15 καταστημάτων, εκ των οποίων τα 13 έχουν σφραγιστεί και δύο έχουν ανακληθεί λόγω προσκόμισης αθωωτικών μηνύσεων και δύο λόγω  αλλαγής ιδιοκτήτη. «Σε γράφουν για ηχορρύπανση από μουσική μία φορά, δύο, την τρίτη έχει σφράγισμα για 10 ημέρες, αν σε ξαναπιάσουν έχεις 20 ημέρες σφράγιση, την τρίτη φορά 30 ημέρες σφράγιση και μετά πας για οριστική διακοπή λειτουργίας του καταστήματός σου», λέει ο αντιδήμαρχος.
Οπως επισημαίνει ο κ. Λιονάκης, στόχος του Δήμου Χανίων είναι «η εύρυθμη λειτουργιά της αγοράς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε καταστήματα χωρίς άδειες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Η ηχορρύπανση προκαλεί το αυτεπάγγελτο σφράγισμα των καταστημάτων, μέτρο αντικειμενικά πολύ κακό για τους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των καταστηματων που σφραγίζονται. Το κάπνισμα, με την έγκριση-ανοχή του Δήμου σε μαγαζιά όπου σερβίρουν φαγητό, καφέ, ποτό και ανοίγουν από νωρίς το απόγευμα ή και από το πρωί, με το επιχείρημα ότι έχει πέσει ο ο τζίρος των καταστημάτων, με ποιό τρόπο ακολουθεί την ίδια λογική με την εφαρμογή του νόμου για την ηχορρύπανση; Γιατί δεν επιβάλλεται τουλάχιστον ο εξαερισμός σε τέτοιους χώρους ώστε να είναι ανθρώπινη η παραμονή σε αυτούς; Πόσα μέτρα και σταθμά ισχύουν τελικά όταν πρέπει να εφαρμοστεί όχι το νόμιμο αλλά το προφανές για να μπορούν να συνυπάρχουν όλοι σε χώρους εστίασης; Ή τελικά πρέπει να μένουμε σπίτι μας το χειμώνα γιατί τα καταστήματα επιβιώνουν μόνο με τους καπνιστές;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα