Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αντλιοστάσια χωρίς ηλεκτροδότηση

Την απάντηση της Διοίκησης της Δ.Ε.Η. σήμερα στην πρόταση που έχει γίνει για διακανονισμό των οφειλών του Ο.Α.ΔΥ.Κ. προς την Επιχείρηση αναμένει ο Οργανισμός καθώς χωρίς ρεύμα παραμένουν επτά αντλιοστάσια, τα οποία διαχειρίζεται σε διάφορα σημεία των Χανίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ασκούνται πολιτικές πιέσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου η Επιχείρηση να συμφωνήσει σε έναν διακανονισμό, που θα επιτρέψει την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες για το χρέος του Οργανισμού, που φτάνει τα 800.000 ευρώ, η πρόταση προς την πλευρά του Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. μιλά για καταβολή του ποσού των 300.000 ευρώ, στην Επιχείρηση ως προκαταβολή. Το υπόλοιπο ποσό θα διαμορφωθεί σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες η Δ.Ε.Η. ζητούσε το ποσό των   600.000 ευρώ ως προκαταβολή και στη συνέχεια έριξε τις απαιτήσεις της στις 500.000 ευρώ, ποσό, όμως, που θεωρούνταν αδύνατο να μπορέσει να δοθεί.
Χαρακτηριστικά από τους φορείς των Χανίων αυτό που επισημάνθηκε ήταν ότι μόνο για το 2011 ο Ο.Α.ΔΥ.Κ. έχει πληρώσει το ποσό του 1.660.000 ευρώ και δεν μπορεί να έχει αυτήν την αντιμετώπιση από τη Δ.Ε.Η., ειδικά αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή. Πάντως, οι πληροφορίες από την Αθήνα μιλούν για «ασφυκτική πίεση» από πλευράς της τρόικας σε Επιχειρήσεις που έχει συμμετοχή και το Δημόσιο, όπως η Δ.Ε.Η., προκειμένου να είναι πιο αυστηρές στην είσπραξη των  οφειλών προς αυτές.
Από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Ακρωτήρι καθώς τα υπόλοιπα αντλιοστάσια (Κουρνάς, Μυλωνιανά, Ζούρμπος, Νεριανά κ.ά.) έχουν κυρίως αρδευτικό χαρακτήρα και αυτήν την εποχή δεν χρησιμοποιούνται ενταντικά καθώς υπάρχουν βροχοπτώσεις.
Για την υδροάρδευση του Ακρωτηρίου έχει ενεργοποιηθεί από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. παλιό δίκτυο, ωστόσο, σε πολλές περιοχές το νερό φτάνει με πολύ χαμηλή πίεση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα