Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

7ος Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας – Εως τις 10 Μαρτίου οι συμμετοχές

Ανακοινώθηκε χθες από το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη η τριμελής κριτική επιτροπή που θα αποφασίσει για τους νικητές του 7ου Διεθνούς Διαγωνισμού Αφίσας, με τίτλο “Ο Πλανήτης Γη στο οικολογικό σταυροδρόμι”.

Η επιτροπή απαρτίζεται από τον Γιάννη Φίλη, πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, τον Γιάννη Μαρκαντωνάκη, εικαστικό, και τον Αντώνη Παπαντωνόπουλο, λιθογράφο – τυπογράφο.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023.
Υπενθυμίζεται ότι η αφίσα θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα σύντομο επεξηγηματικό κείμενο που θα αναλύει το περιεχόμενο και τον στόχο της.
Η πρόσκληση αφορά κυρίως επαγγελματίες και σπουδαστές των γραφικών και εικαστικών τεχνών.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Οι 30 αφίσες που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού (τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα) θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις και οι τρεις πρώτες θα λάβουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα.
• 2.000 ευρώ ο πρώτος νικητής
• 1.500 ευρώ ο δεύτερος νικητής
• 1.000 ευρώ ο τρίτος νικητής
Οι αφίσες αυτές θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας για έναν χρόνο, μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό.
Η απονομή των βραβείων και επαίνων θα γίνει στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Τυπογραφία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας, στο ΒΙΟΠΑ Χανίων, Σούδα, Κρήτη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στο email: typography.poster@gmail.com.

Η αφίσα βασίστηκε στο σχέδιο της Ksenia Sidorkina (Ksenia Auburn), από τον 6ο διαγωνισμό αφίσας του Μουσείου Τυπογραφίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα