Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Αναστήλωση τειχών

Συνάντηση εργασίας μεταξύ ειδικών επιστημόνων (αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων και ιστορικών), με θέμα την αναστήλωση και επαναχρησιμοποίηση των μεσαιωνικών τειχών, διοργανώνεται στα Χανιά από τον Δήμο Χανίων και την Επιστημονική Επιτροπή Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης (Γραφείο Τειχών) από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτος.
Η εν λόγω συνάντηση γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στο γραφείο του δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, παρουσία του προϊσταμένου της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μιχάλη Ανδριανάκη, του προέδρου του Γαλλικού Συλλόγου ERE, Bernard Larrieu, των αρμοδίων αντιδημάρχων, του ειδικού συνεργάτη του δημάρχου, Γιάννη Βόρδου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Χανίων και της 28ης Ε.Β.Α.
Μάλιστα, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου τα εγκαίνια δίγλωσσης έκθεσης, που θα προβάλλει τις μεσαιωνικές οχυρώσεις των Χανίων και των γαλλικών πόλεων, Navarrenx και Bayonne.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί συνέχεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Μπορντό της Γαλλίας τον Νοέμβρη του 2010.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες