Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

772 σπίτια μη κατοικήσιμα από τον σεισμό στην Κρήτη

Επτακόσια εβδομήντα δυο κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες από τις 995 που έχουν ελεγχθεί από τους μηχανικούς στους δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Οροπεδίου Λασιθίου.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 45 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 36.

Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, από 85 αυτοψίες «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί 46 ακίνητα, ενώ σε 74 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 71 κρίθηκαν μη κατοικίσιμα .

Έχουν γίνει έλεγχοι σε 18 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων 12 κρίθηκαν κατάλληλες προς χρήση και 6 ακατάλληλες. Επίσης, έγινε αυτοψία και στο Κέντρο Υγείας στο Οροπέδιο Λασιθίου, το οποίο κρίθηκε κατάλληλο προς χρήση.

1 Comment

 1. Ο ένας σεισμολόγος είπε δεικτικά και σαφώς και έριξε καρφί πρός άλλους , ότι ” ξέρουν από που προέρχεται ο σεισμός και κούναγε 3 μήνες πρίν ”, ο άλλος ο υπεύθυνος αντισεισμικής προστασίας είπε ” για κεραυνό εν αιθρία ο σεισμός ”.. ομάδες ” επιστημόνων ”στοιχίζονται πίσω απ τις απόψεις αυτών που ονομάζονται σεισμολόγοι. Και σαν τέτοιους τους χρησιμοποιεί μέσα στην κοινωνική λειτουργική η πολιτεία και πληρώνονται για να ζήσουν απ την φορολογία των πολιτών και την καθημερινή οικονομική ζωή της χώρας.
  Δεν πληρώνονται για να διαφωνούν, ούτε για να τσακώνονται , αλλά για να βρίσκουν λύσεις και να θεραπεύουν και στο δυνατό έστω και ελάχιστο βαθμό να προλαμβάνουν καθοδηγώντας τους πολίτες.
  Το παίγνιο αυτό χρόνια της επιστημονικής διαφωνίας – σκόπιμο και μεθοδευμένο για να κυρώνεται και αναβιβάζεται και η λειτουργική του επαγγέλματος και οι ίδιοι – πρέπει να σταματήσει. Ουδείς αναντικατάστατος .
  Και κάποια μέρα – κά ποτε- θα πρέπει και η πολιτεία και η Ελληνική κοινωνία να ξεκαθαρίσουν το ρόλο κάθε επαγγέλματος ,έσα στην κοινωνική εργαλειακότητα ισοδυνάμως υπέρ της κοινωνικής ευεξίας. Γιατί αρκετά έχει τραβήξει το κορδόνι με τους ειδικούς, τις εμπειρογνόμωνες, τους επιστήμονες , τους διδάκτορες, τους ικανότερους ( στην Ελλάδα περιέργως οι ικανότεροι προηγούνται των θεσμών και της λοιπής κοινωνίας ), και εν τέλει τους σωτήρες και επίκλητους που επενδύουν τις λειτουργικές κρατικού( άρα κοινωνικού ) ενδιαφέροντος θέσεις.. και συνήθως όλες αυτές οι θέσεις έχουν και καλό έως χοντρό τσεπικό δεδομένο.
  Ο γνωσιακός διχασμός είναι τεράστιος μεταξύ των δύο απόψεων ( κεραυνός εν αιθρία και ξέρουμε από που προήλθαν οι σεισμοί) και μόνο κατασκευασμένος μπορεί να είναι . Και αυτό ας το συλλογιστούν οι πολίτες. Και δή οι πολίτες που δέχτηκαν τις απόρροιες του σεισμικού φαινομένου.
  Η δημιουργία πρόσθετων κατασκευών στο κοινωνικό , ώς και νέεοι κλάδοι δήθεν γνώσης ή που βασίζονται στους νέους κλάδους γνώσης , δεν εξυπηρετούν παρά τον έλεγχο του κοινωνικού λόγου, απ τις κατασκευαστικές ομάδες.
  Οι σεισμολόγοι απλά με βάση τον σεισμό της Κρήτης νυν, αρκέστηκαν σε μια πρόσθεη κατασκευή ( αυτή της επιστημονικής διαφωνίας ), ή την επανέφεραν αυτή , και αυτό ουδόλως εξυπηρετεί την ίδια την κοινωνία την πολιτεία και τους ανθρώπους .
  Άλλους ικανότερους η Ελληνική κοινωνία πολιτών, θα πρέπει να αναρωτηθεί αν θέλει.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα