Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μειωμένες τιμές

Μειωμένες είναι οι τιμές της φοιτητικής στέγης στα Χανιά. Μια δίχωρη γκαρσονιέρα ή ένα δυάρι, το οποίο κατά τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να το ενοικίαζε ένας φοιτητής με 350 ευρώ, τώρα μπορεί να το βρει κάποιος με 300 – 320 ευρώ. Παράλληλα, φαίνεται πως κερδίζει έδαφος η συγκατοίκηση. Νέοι φοιτητές, που γνωρίζονται στις Σχολές τους, σε αρκετές περιπτώσεις επιλέγουν να συγκατοικήσουν. Βρίσκουν ένα μεγαλύτερο σπίτι, άνετο και ευρύχωρο και το ενοικιάζουν μαζί, κερδίζοντας χρήματα…
Ηδη φοιτητές, που εκτιμούν ότι έχουν περάσει σε κάποια Σχολή στα Χανιά και οι γονείς τους, τηλεφωνούν σε μεσίτες και διενεργούν έρευνα αγοράς.
Οπως μας λέει ο μεσίτης, Γιώργος Περράκης, ´έχουν γίνει επιλεκτικά τηλεφωνήματα από γονείς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που πιστεύουν ότι εδώ θα περάσουν τα παιδιά τους και κάνουν μια έρευνα αγοράς´.
´Οι τιμές´, επισημαίνει, ´είναι περίπου 20% κάτω από άλλες χρονιές στα ενοίκια.
Ενα δυάρι 350 ευρώ μπορεί να το βρεις τώρα στα 300 ευρώ, 310 ή 320 -αναλόγως την περιοχή. Οι περισσότεροι φοιτητές ψάχνουν δυαράκια, όχι γκαρσονιέρες. Οι τιμές διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Τα σπίτια που είναι κοντά στις Σχολές είναι πιο ακριβά´.
Σε ό,τι αφορά τις γκαρσονιέρες οι τιμές κυμαίνονται από 220 έως 270 ευρώ. Παρότι η Πολυτεχνειούπολη βρίσκεται στα Κουνουπιδιανά, αρκετοί φοιτητές επιλέγουν να νοικιάσουν μέσα στην πόλη των Χανίων, ώστε να μπορούν να διασκεδάσουν χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν τη νύχτα με ταξί. Πιο κοντά στην πόλη βρίσκονται το ΤΕΙ, το οποίο στεγάζεται στη Χαλέπα και η Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία είναι στην ίδια περιοχή.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα