25.4 C
Chania
Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025

Πανηγύρι της Παναγίας

Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μεσκλά. Την παραμονή 14 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. θα γίνει ο Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.
Ανήμερα της γιορτής στις 7.30 π.μ. θα ψαλεί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το πανηγύρι θα συνεχιστεί στην πηγή της Παναγίας με μουσική, χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακά κεράσματα που θα προσφέρουν ενορίτισσες από τα Μεσκλά.
Μουσική θα παίξουν: Το συγκρότημα ´Υάκινθος´ (οικογένεια Βαϊγκούση) και οι Μανώλης Μπαλωμενάκης (λαγούτο) και Αλέξανδρος Ξηρουχάκης (λύρα).
Χορούς θα παρουσιάσουν ο Παραδοσιακός Ομιλος Χανίων ´Ο Φάρος´ και το Χορευτικό Συγκρότημα ´Λεβεντογέννα Κρήτη´ του Θεοχάρη Ξηρουχάκη.
Εξάλλου, η καθιερωμένη γιορτή κρεατότουρτας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. στα Μεσκλά, σε συνδυασμό με το πανηγύρι. Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Ανδρέα Μανωλαράκη, ενώ χορούς θα αποδώσει η Παραδοσιακή Συντροφιά ´ΟνειροΚρήτες´. Θα προσφερθεί τσικουδιά με μεζέ, φιστίκια, βραστό, πιλάφι, σαλάτα, φρούτο, ντόπιο κρασί και άφθονη κρεατότουρτα. Τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ και παιδικό από 7 – 12 ετών 10 ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα