Αρχίζει μεθαύριο στο ΟΑΚΑ η προετοιμασία της εθνικής ομάδας προπαμπαίδων U14 (δηλαδή αποτελείται από αθλητές ηλικίας κάτω των 14 ετών) εν όψει της συμμμετοχής σε διεθνές τουρνουά στην Ισπανία και μεταξύ των 15 αθλητών που έχουν κληθεί είναι ο Μανώλης Ξυλάκης (φωτ.) του Κύδωνα, αλλά και ο μέχρι πρόσφατα παίκτης του Α.Ο. Ακρωτηρίου (και νυν του ΠΑΟΚ), Αντώνης Κόνιαρης.
Ακόμη στην 15αδα που θα κάνει προπονήσεις περιλαμβάνονται δυο αθλητές από την ομάδα του Ηρακλείου, ο Ηλίας Θεοδωρίδης και ο Δημήτρης Φραγκιαδάκης.
Μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας, οι ομοσπονδιακοί προπονητές, Γιώργος Λιμνιάτης και Δημήτρης Δοξάκης αναμένεται να επιλέξουν την τελική δωδεκάδα που θα ταξιδέψει στις 18 Αυγούστου για τη Σαραγόσα της Ισπανίας, όπου 19-21/8 θα διεξαχθεί διεθνές τουρνουά.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.