Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περιορίστηκε το έλλειμμα Τρεχουσών Συναλλαγών

Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζει το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας στο πρώτο πεντάμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών περιορίστηκε κατά 4,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 και διαμορφώθηκε σε 11,7 δισεκ. ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά πρωτίστως τη σημαντική μείωση του εμπορικού ελλείμματος εκτός καυσίμων κατά 2,0 δισεκ. ευρώ και τη μικρή άνοδο του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών, οι οποίες υπεραντιστάθμισαν τη μεγάλη αύξηση των καθαρών πληρωμών για εισαγωγές καυσίμων, τη διεύρυνση του ελλείμματος του ισοζυγίου εισοδημάτων και τη μικρή μείωση του πλεονάσματος τρεχουσών μεταβιβάσεων. Όσον αφορά στο εμπορικό έλλειμμα της χώρας η μείωση του κατά 874 εκατ. ευρώ οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος εκτός πλοίων και καυσίμων κατά 1,8 δισεκ. ευρώ και του περιορισμού των καθαρών πληρωμών για αγορές πλοίων κατά 230 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, οι καθαρές πληρωμές για εισαγωγές καυσίμων αυξήθηκαν κατά 1,2 δισεκ. ευρώ.
Παράταση υποβολής δικαιολογητικών στον Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π
Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η ημερομηνία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών στον Οργανισμό Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.) από τους εγκεκριμένους φορείς πιστοποίησης, τους νόμιμους εκπροσώπους των ελαιοτριβείων και των επιχειρήσεων μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς, προκειμένου οι παραγωγοί ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς να καταστούν δικαιούχοι της ειδικής στήριξης, για την ελαιοκομική περίοδο 2010 – 2011, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα