Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ψαλίδι στη χρηματοδότηση κομμάτων

Μειωμένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, είναι και η δεύτερη δόση της ετήσιας χρηματοδότησης που θα πάρουν τα πολιτικά κόμματα για το 2011.
Η οικονομική επιχορήγηση για το δεύτερο τρίμηνο είναι 13,5 εκατομμύρια ευρώ και κατανέμεται στα κόμματα ανάλογα με τις δυνάμεις που κατέγραψαν στις τελευταίες εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές..
Αναλυτικά η χρηματοδότηση κατανέμεται ως εξής:
ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,
Ν.Δ.: 4.249.890,
ΚΚΕ: 1.306.274,
ΛΑΟΣ: 1.089.378,
ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,
ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155.
Ο κ. Καστανίδης έχει ανακοινώσει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων, το οποίο θα ορίζει τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής ελέγχου, που η πλειονότητα των μελών θα είναι ανώτατοι δικαστικοί και όχι μέλη του Κοινοβουλίου.
Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η θέσπιση ορίων στην κρατική και ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων και των βουλευτών καθώς και στα έσοδα και τις δαπάνες που μπορούν να πραγματοποιούν, ενώ θα αλλάξει και ο τρόπος υπολογισμού της κρατικής επιχορήγησης.
Τέλος, θα τεθούν προϋποθέσεις για τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων με τη θέσπιση κριτηρίων, ενώ όλα τα έξοδα και τα έσοδα κομμάτων και βουλευτών θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα