Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατεδάφιση αυθαιρέτων

Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου θα αρχίσει η κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων στην Κρήτη, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθανάσιος Καρούντζος μετά το τέλος σύσκεψης χθες στο Ηράκλειο.
Η  σύσκεψη, με κύριο θέμα αυτό της κατεδάφισης των αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και παραλίες, πραγματοποιήθηκε στην
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης υπό την προεδρία του κ. Καρούντζου, παρουσία του Εισαγγελέα Ηρακλείου κ. Νίκου Μαρκάκη.
Ο κ. Καρούντζος σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στα εξής:
1. Προγραμματισμός κατεδάφισης αυθαιρέτων, “ο οποίος θα ξεκινήσει με το πέρας της τουριστικής περιόδου και αυτό για δύο λόγους. Για λόγους κοινωνικούς και για το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες ο διαγωνισμός των 240.000 ευρώ προκειμένου να αναδειχθεί ανάδοχος και να υπάρξει δυνατότητα κάλυψης όλων αυτών των εξόδων από πλευράς του κράτους”.
2. Παράνομες πινακίδες. “Υπάρχει έγκριση πίστωσης 500.000 ευρώ για όλη την Κρήτη. Και για αυτό το θέμα θα έχουμε ανάδοχο στις αρχές Σεπτεμβρίου, και μέχρι τότε θα ξηλώνουμε τις πινακίδες που είναι άκρως αναγκαίο και απαραίτητο κατά μήκος και του εθνικού δικτύου και οι οποίες δεν ανήκουν σε ιδιώτες ή ιδιωτικούς χώρους”.
3. Παράνομες κεραίες. “Για το θέμα αυτό δεν χρειάζονται πολλά μέσα και πολλές υποδομές. Σε συνεργασία με τους Δήμους -από τη στιγμή που κάθε Δήμος αποφασίσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την αποξήλωση κάποιας κεραίας- αμέσως σε συνεργασία με τον κάθε Δήμο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης θα προβαίνει στην αποξήλωση”.
Ο κ. Καρούντζος αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των αυθαιρέτων κτισμάτων στο νομό Ηρακλείου υπογράμμισε: «Εχει γίνει αυτοψία για τα νότια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνδράμουμε με αυτοκίνητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ολοκληρωθεί η επίσκεψη σε όλο το μήκος της περιοχής των νοτίων παραλίων.
Υπάρχουν πρωτόκολλα κατεδάφισης για την βόρεια πλευρά του νομού και κυρίως για την περιοχή της Σταλίδας όπου έχει ξεκινήσει και μια συνεργασία του Δήμου Χερσονήσου με το γραφείο του κ. Εισαγγελέα και την Κτηματική Υπηρεσία ούτως ώστε να ολοκληρωθούν και εκεί πρωτόκολλα κατεδάφισης».
Στην υπόλοιπη Κρήτη όπως σημείωσε ο κ. Καρούνζος, «υπάρχει ένα ζήτημα στα Χανιά με τη διαμόρφωση του Περαστικού ποταμού, γιατί ανάλογα με το πώς διαμορφώνεται η κοίτη εκεί, δημιουργούνται διάφορα προβλήματα. Είμαστε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και με τις Αρχές και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες η συγκεκριμένη διαδικασία. Υπάρχει επίσης ανοιχτό το θέμα της Τριόπετρας όπου εκεί θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με πρωτόκολλα κατεδάφισης όπου έχουμε επίσης συνεργασία με τον Εισαγγελέα Ρεθύμνης.
Στο Λασίθι υπάρχουν επίσης αρκετά αυθαίρετα. Εχει γίνει μια γιγαντιαία επιχείρηση καθαρισμού της νήσου Χρυσής. Θα υπάρξει μια συνεργασία με τον ανάδοχο που θα προκύψει μετά τις 10 Σεπτεμβρίου και το τέλος της τουριστικής περιόδου για κατεδαφίσεις και στο νομό Λασιθίου όπου υπάρχουν πάνω από δέκα πρωτόκολλα κατεδάφισης”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα