Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ρεκόρ συμμετοχών στο 4ο Διεθνές τουρνουά Παλαιόχωρας

Ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και δημιουργώντας νέο ρεκόρ συμμετοχών ξεκίνησε το 4ο Διεθνές Σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας. 247 σκακιστές από 30 χώρες ανάμεσα στους οποίους οι 51 τιτλούχοι δίνουν και το στίγμα της εξαιρετικής αυτής διοργάνωσης.
Η τελετή έναρξης του 4ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας ξεκίνησε με την ομιλία του Δημάρχου Καντάνου – Σελίνου κ. Δερμιτζάκη Γιώργου (φωτ.) ο οποίος καλωσορίζοντας όλους τους παίκτες τόνισε τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος έτσι ώστε αυτή η κορυφαία εκδήλωση όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να αναβαθμίζεται συνεχώς. Επίσης μίλησε για την παράδοση φιλοξενίας που έχει ο όμορφος αυτός τόπος έτσι ώστε παίκτες και συνοδοί να περάσουν αξέχαστα και επιστρέφοντας στις χώρες τους να γίνουν οι μελλοντικοί πρεσβευτές της Παλαιόχωρας.  
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΣΑΧ κ. Μανόλης Παπαδογιάννης αφού ευχαρίστησε το Δήμο για την άψογη συνεργασία που υπάρχει γεγονός που συνέβαλε έτσι ώστε το τουρνουά αυτό να αναδειχτεί σαν ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της χώρας μας, τόνισε τη σπουδαιότητα τέτοιων αθλητικών εκδηλώσεων που θεωρούνται και από τις καλύτερες μορφές εναλλακτικού τουρισμού συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.  Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου κήρυξε την έναρξη του τουρνουά κάνοντας μία συμβολική κίνηση στην πρώτη σκακιέρα, που αγωνιζόταν ο Ινδός GM Sandipan Gupta με τον Γερμανό Koths Peter. 
Αγωνιστικά τώρα η πρώτη μέρα κύλησε χωρίς εκπλήξεις και τα φαβορί όλα εύκολα ή δύσκολα επικράτησαν των αντιπάλων τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα