Αθήνα
Ο διευρυμένος Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ “καλωσόρισε”, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, τον προγραμματισμό του Υπουργείου, για τον οποίο ενημέρωσε τα μέλη του ΚΤΕ ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, στήριξε απόλυτα το έργο της προκατόχου του στο Υπουργείο Τίνας Μπιρμπίλη.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους βουλευτές για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου σε βάθος εξαμήνου σε ό,τι αφορά τα δάση, για τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι το ζήτημα δεν είναι ο ορισμός του “τι είναι δάσος”, αλλά του “τι θέλουμε να είναι δάσος”, ώστε να ληφθούν αποφάσεις και να τερματιστεί η επικρατούσα ανορθολογική κατάσταση.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι, έτσι όπως είναι η κατάσταση, δεν υπάρχει προστασία του περιβάλλοντος, ενώ η πολιτική του Υπουργείου στοχεύει στο να υπάρξει.
“Δεν ξεκινάμε με εισπρακτική λογική”, ανέφερε σχετικά με τα αυθαίρετα, προσθέτοντας ότι για το θέμα αυτό “υπάρχουν κόκκινες γραμμές”.
Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε στους βουλευτές ότι θα γίνουν και συναντήσεις, ώστε ο προγραμματισμός του Υπουργείου να προχωρήσει ανά νομό συνδυάζοντας την περιβαλλοντική προστασία με την ανάπτυξη.
Ενημέρωση για τις δράσεις του Υπ. Περιβάλλοντος
