Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Δικαίωση για εκπαιδευτικούς

Δικαίωση ύστερα από τέσσερα χρόνια για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι το 2007 είχαν προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο ενάντια στις κρίσεις διευθυντών Δημοτικών Σχολείων που είχαν γίνει τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Το δικαστήριο ακύρωσε το 2010 τον αξιολογικό πίνακα και πριν από δέκα μέρες έγινε η επανάκριση των διευθυντών από το αρμόδιο επταμελές Συμβούλιο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, υπό την προεδρία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης, Ηλία Ποντικάκη.
Οπως μας είπε ο κ. Ποντικάκης, οι κρίσεις του Νοεμβρίου του 2007 είχαν προσβληθεί στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων από τους εκπαιδευτικούς κ. Σταύρο Ζώη, Γιώργο Πιτσιτάκη και Γιάννη Τζεμανάκη και είχαν κριθεί παράτυπες επειδή στο Συμβούλιο Επιλογής συμμετείχαν οι αιρετοί, που ήταν συγχρόνως κριτές και κρινόμενοι, δηλαδή ήταν και οι αιρετοί υποψήφιοι.
Στο σημείο αυτό ο κ. Ποντικάκης εξηγεί:
´Τον Φεβρουάριο του 2010 το Διοικητικό Εφετείο εξέδωσε την απόφασή του που ακύρωνε τον πίνακα και από τότε μέχρι και πριν δέκα μέρες παλεύαμε για να γίνει η επανάκριση. Εγινε, λοιπόν, η επανάκριση πριν δέκα μέρες και εν τέλει το νέο Συμβούλιο, δικαίωσε τους ενάγοντες.
Ετσι, υπήρχε μια αποκατάσταση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας και δόθηκε μια λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα.
Τώρα λοιπόν οι ενάγοντες αποκαθίστανται αναδρομικά. Είναι μια αποκατάσταση κατά πλάσμα δικαίου´.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρόκειται για μια αναδρομική πλασματική αποκατάσταση καθώς όσοι φέρουν πλέον τον τίτλο του διευθυντή και κυρίως οι ενάγοντες, κατά προτεραιότητα, δικαιούνται οικονομική αποζημίωση για απωλεσθέντα έσοδα, ήτοι το επίδομα του διευθυντή για όσο διάστημα δεν έγιναν διευθυντές´.

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
Εξάλλου, ο κ. Ποντικάκης μας είπε ότι ´έως το τέλος Ιουλίου, δηλαδή εντός του δεκαπενθημέρου, θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία των τακτικών επιλογών των διευθυντών και από 1η Αυγούστου θα έχουν νέες διευθυντές με νέα τετραετή θητεία´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα